Çalışmadığım halde 700 TL tedbir nafakası ödemek durumunda kaldım
13 yıllık evliyim.ve 7 aydır ayrıyız.boşanma davamız devam etmektedir.bu dava sürecinde 700 tl tedbir nafakası ödemem ile ilgili karar verildi fakat şu anda hiç bir işle çalışmamaktayım ve harhangi bir gelirim bulunmamaktadır ve dolayısıyla bu miktarı ödeme gibi bir durumum söz konusu olmadıgından.karşı tarafın avukatı icra yolu ile tahsılatına aksi halde hapis cezası verilecegine dair bir ihtar yazısında bulundu.ben ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olurmusunuz çok teşekkürler
Cevap: Çalışmadığım halde 700 tl tedbir nafakası ödemek durumunda kaldım
Sayın üye, tedbir nafakasını ödememekten dolayı disiplin hapis cezası verilemez. Çünkü tedbir nafakası mahkeme sona erince bitecektir. Bir avukatınız olsun mutlaka. Ben de tedbir nafakasını ödeyemiyordum, icra hukuk mahkemesine başvurdum, mahkeme icra emrini iptal etti ve yargıtayda da bu karar onaylandı. Sizin için emsal teşkil edebilir. Sağlıcakla kalın.
Cevap: Çalışmadığım halde 700 tl tedbir nafakası ödemek durumunda kaldım
Cevap: Çalışmadığım halde 700 TL tedbir nafakası ödemek durumunda kaldım
Ayrılmamış olsaydınız, nasıl eve bakacaktınız? Evin geçimini nasıl sağlayacaktınız?
sayın nurten öz bu gün askeri ücretin 550 tl oldugu bir ülkede yaşıyoruz 700 tl nafakayı nasıl ödeyebilirim sorarım size şu andada elbet elimden gelen yardımı yapıyorum çünkü en nihayetinde benim çocuklarım var.ben sadece 700 tl nafaka verebilecek durumda olmadığımı söylemeye çalıştım ve bu yüzden hapis yatabilirmişim o konuda yardım istemiştim ama sizede hak vermiyor değilim.günümüz şartları o kadar kişi ve iş vereni batırdı ki.yani ayrılmamış bile olsaydım o eve 700 tl para bırakamazdım.
Alıntı:
nurtenoz rumuzlu üyeden alıntı
Ayrılmamış olsaydınız, nasıl eve bakacaktınız? Evin geçimini nasıl sağlayacaktınız?
Hay Ağzına sağlıkkkk arkadaşım ;)
Alıntı:
remzi135 rumuzlu üyeden alıntı
sayın nurten öz bu gün askeri ücretin 550 tl oldugu bir ülkede yaşıyoruz 700 tl nafakayı nasıl ödeyebilirim sorarım size şu andada elbet elimden gelen yardımı yapıyorum çünkü en nihayetinde benim çocuklarım var.ben sadece 700 tl nafaka verebilecek durumda olmadığımı söylemeye çalıştım ve bu yüzden hapis yatabilirmişim o konuda yardım istemiştim ama sizede hak vermiyor değilim.günümüz şartları o kadar kişi ve iş vereni batırdı ki.yani ayrılmamış bile olsaydım o eve 700 tl para bırakamazdım.
Tedbir nafakası sayın hakimin kararının dışında herkese bağlanmıyor sanırım bayağ bir bu evlilikde şuçlu taraf ve haksız tarafsınız yoksa tedbir nafakası her boşanmada bağlanan bir durum değil, benim çocugum olmadığı halde bağlanmıştı bu tarafların bence kusuruna göre bağlanıyor benim çocugum olmadığı halde bağlandı ve sonrasında da yoksulluk nafakası olarak da devam etti gerçi bugüne kadar hiç almadım :)
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Tedbir nafakası sayın hakimin kararının dışında herkese bağlanmıyor sanırım bayağ bir bu evlilikde şuçlu taraf ve haksız tarafsınız yoksa tedbir nafakası her boşanmada bağlanan bir durum değil, benim çocugum olmadığı halde bağlanmıştı bu tarafların bence kusuruna göre bağlanıyor benim çocugum olmadığı halde bağlandı ve sonrasında da yoksulluk nafakası olarak da devam etti gerçi bugüne kadar hiç almadım :)
Yanlış biliyorsunuz.Tedbir nafakası her boşanmada bağlanır.Yoksulluk nafakası kusura göre bağlanır.Benim boşanma davası sürerken çocuk için 200 lira tedbir nafakası bağlandı.Dava sonunda ben kazandım ve dava başlangıç tarihinden kesinleşinceye kadarda bayana tedbir nafakası bağlandı.Bayan tam kusurlu bulundu hakim tarafından.Gerekçeli karardada yazıyor.Sonra anlaşmalı dava açıp hemen kesinleştirdik tabi.İşsiz bir kişi için 700 lira tabiiki çok neden hep erkeklerden beklenir ki?
Alıntı:
remzi135 rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız kardeşim.700 lira çoook.Sizi anlıyorum .Bence bir an önce anlaşmalıya çevirin hem maddi hem manevi yükten kurtulun benimki çekişmeli başladı davayı kaybedince anlaşmalı olsun dedi.Nafakada ödemiyorum.Bayanlarda çalışabilir neleri eksik.Nafaka almaya gelince çok zekiler ya.Geçmiş olsun
Sayın Remzi,
Nafakanın belirlenmesi için hakim bazı kriterleri değerlendirir. Şimdi başa döneleim.
1- Çocuklarım dediğinize göre birden fazla çocuğunuz var. Bunların geçimi için ayda ne kadar para gerekir?
2- Boşanma davası açmadan önce ne iş yapıyor, ne kadar kazanıyordunuz?
3- Çocuklarınız okuyorsa, hangi okulda okuyordu?
4- Boşanma davası açmadan önce ailenize harcadığınız toplam para ne kadardı?
5-Evzinz kendinizin miydi, kira mı ödüyordunuz? Kira ise ne kadar kira ödüyordunuz?
Bu ve benzeri soruların cevabı, nafaka miktarını belirler. Yoksa, her boşanma davası açan, sigortasız bir işte çalışır ya da serbest çalışıyorsa, işyerini güvenilir birine devreder ve nafaka ödemekten kurtulur.