Gayrimenkulu ipotekli olarak satın aldım
Gayrimenkulu ipotekli olarak satın aldım. Ev satın aldığım kişi akrabam. Bana sattığı evi satmadan önce, ipotek göstererek Bankadan kredi almış. Ben ipotekli satın almakla, Bankaya olan borcu kabul etmişmi oluyorum. Satıcı bankaya kredi borcunu ödemezse ne olur borçlu benmi oluyorum, lütfen beni bilgilendirin.
Cevap: Gayrimenkulu ipotekli olarak satın aldım
Alıntı:
tevhit06 rumuzlu üyeden alıntı
Gayrimenkulu ipotekli olarak satın aldım. Ev satın aldığım kişi akrabam. Bana sattığı evi satmadan önce, ipotek göstererek Bankadan kredi almış. Ben ipotekli satın almakla, Bankaya olan borcu kabul etmişmi oluyorum. Satıcı bankaya kredi borcunu ödemezse ne olur borçlu benmi oluyorum, lütfen beni bilgilendirin.
Borçlu siz olmuyorsunuz akrabanız ödemezse banka malı sizin üstünüzde olsa dahi icra yoluyla satıp parasını içinden alıp kalırsa gerisini size veriyor temerrüt faizi işyeyecegi ve satılması 1 yılı bulacagı için şu anki banka borcunu üzerine %100 koyup degerlendirin
en mantıklı çözüm ise akraban borcu ödemedigini ögrendigin an hemen bankaya git borcu ben ödersem borç bitiminde ipotegi kaldırırmısınız deyip anlaşma yap ( yazılı ) malını kurtar
içini karatmayım ama bende aynı durumdayım !!!
birde diger sorun ise akraban battıgına eger geriye tapuyu aldın tarihten önce başka 3 şahıslara borcu varsa sana ikk 277-278-279-280 maddesinin herhangi birinden tasarrufun iptal davası açacaklar ve %100 kazanırlar ve yene mala elveda diyeceksin diye biliyorum
Bir avukat bul danış degerlendir ve kararını ver ben aradım net bir cevap alamadım henüz geçmiş olsun ölüm dışında herşeyin çaresi var