Adli yardımdan boşanma için 2 avukat atandı ama farklı şehirlerde sebebi nedir?sonuç ne olur?
Eşimden darp ve benzeri şidetten ailemin yanına geldim.Ailemin yaşadığı şehirde adli yardım bürosundan avukat istedim ve atandı.Boşanma davam açılalı ve koruma kararım çıkalı 1aya yakın oldu fakat bügün eşimle yaşadığım şehirden bir avukat arayıp boşanma davası açmak için barodan bana atandıgını söyledi şaşırdım ve eşimin tarafından bir düzen oldugunu düşündüm ama o şehirde baroya kayıtlı avukatmış kendisi fakat o şehirde avukat talebim olmadı bu nasıl olmuş olabilir? Adli yardıma dilekçe verdim tekrar o şehirde avukat talep etmedimi bildirdim.halen açılmış bulunan boşanma davasının ailemin oldugu şehirde devam etmesi için sonuç ne olur bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Cevap: adli yardımdan boşanma için 2 avukat atandı ama farklı şehirlerde sebebi nedir?sonuç ne olur?
Boşanma davasını kim açtı? Yazdığınızdan hiçbir şey anlamadım.
Cümleleri nokta(.) ile bölerseniz daha iyi olur. Cümle düşüklüklerini, eksikliklerini de anlamış olursunuz.
Cevap: adli yardımdan boşanma için 2 avukat atandı ama farklı şehirlerde sebebi nedir?sonuç ne olur?
muhtemelen sizin dava açmış olduğunuz ildeki mahkeme yetkisizlik kararı vererek eşinizle son 6 aydır ikamet ettiğiniz yer mahkemesine dosyanızı gönderdi ve bu nedenle o şehirdeki baro size avukat tayin etti. durum zetle bu.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davasını kim açtı? Yazdığınızdan hiçbir şey anlamadım.
Cümleleri nokta(.) ile bölerseniz daha iyi olur. Cümle düşüklüklerini, eksikliklerini de anlamış olursunuz.
Boşanma davasını ailemle yaşadıgım kendi memleketimde ben açtım.buradaki barodan avukat talep ettim.atandı 1ay kadar önce davam açıldı . fakat bugün eşimle yaşadıgım şehirden bir avukat arayıp boşanma davası açmak için bana atandıgını söyledi vekalet istedi özetle böyle yazım hatalarım için kusura bakmayın,
Madde 168. Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri (TMK Md 19 ) veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
16.3.1931 tarihli 18/2 sayılı Y İ B K Hukuk Bölümü Cilt 1 sayfa :170
"Kocanın konutu (yerleşim yeri – ikametgahı ) belli olduğu taktirde karının ( kadının ) açacağı boşanma davalarında yetkili hakim , kocanın konutunun ( yerleşim yerinin ) bulunduğu yer hakimidir."
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
muhtemelen sizin dava açmış olduğunuz ildeki mahkeme yetkisizlik kararı vererek eşinizle son 6 aydır ikamet ettiğiniz yer mahkemesine dosyanızı gönderdi ve bu nedenle o şehirdeki baro size avukat tayin etti. durum zetle bu.
temmuzda evlenmiştim . 4.5 ,5 ay oldu henüz mahkeme günü belli degil ama ivedi atadılar avukatımı can güvenliğimden dolayı
Cevap: Adli yardımdan boşanma için 2 avukat atandı ama farklı şehirlerde sebebi nedir?sonuç ne olur?
sizin bulunduğunuz ildeki aile hakimliğinden size ailenin korunması kanununa göre tedbir kararı çıkmıştır ancak boşanma davası kanun gereği diğer şehirde açılmak durumundadır. siz diğer şehirde bulunan avukatınızla irtibata geçin ayrıntıları o size anlatacaktır
Cevap: Adli yardımdan boşanma için 2 avukat atandı ama farklı şehirlerde sebebi nedir?sonuç ne olur?
Önce ikametgahınızı ve kütüğünü ailenizin yanına aldırıp sonra boşanma davası açmış olsaydınız, yetki itirazı olmazdı. Artık yapacak birşey yok. Davanız orada görülecek.
Avukatınızdan dava gününü sorun. Avukatınızla davanızla ilgili konuları da muhakkak görüşün derim.
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
sizin bulunduğunuz ildeki aile hakimliğinden size ailenin korunması kanununa göre tedbir kararı çıkmıştır ancak boşanma davası kanun gereği diğer şehirde açılmak durumundadır. siz diğer şehirde bulunan avukatınızla irtibata geçin ayrıntıları o size anlatacaktır
o şehirde can güvenligim olmadıgından eşime karşı açılmış kamu davalarınada gidemiyorum.ifademin bulundugum yerde alınmasını belirten dilekçe gönderdim. anlatmadıgım çok şey var canımı zor kurtardım ben O şehirden verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Önce ikametgahınızı ve kütüğünü ailenizin yanına aldırıp sonra boşanma davası açmış olsaydınız, yetki itirazı olmazdı. Artık yapacak birşey yok. Davanız orada görülecek.
Avukatınızdan dava gününü sorun. Avukatınızla davanızla ilgili konuları da muhakkak görüşün derim.
ikametgahımı degiştirdim 1.5 aydır ailemin yanındayım .kütüğü boşanmadan sonra degiştiğini sanıyordum .evlenince eşimin soyadını da ekletmiştim. kütüğü nasıl degiştirebilirim boşanmadan bilgi verirmisiniz.