Azami tamir süresinin bitimi ve bedel iadesi talebi
Aldığım dizüstü bilgisayar 1 yıl içinde 4ten fazla arıza yaşadı ve ikinci kez servise gidişte 30 iş günü olan azami tamir süresini aştı, böylece ürün değişimi ya da bedel iadesi haklarımdan yararlanabilme hakkım doğdu.
15 günlük süre dolduğunda muadil ürün talep ettim ancak bu sağlanmadı.
Benim aldığım model artık ellerinde bulunmuyor ve ben de zaten artık bu firmanın ürününü kullanmak istemiyorum.O nedenle yazılı oalrak bedel iadesi talebinde bulundum.
Ancak bir haftadır bu konuda da herhangi bir geri dönüş alamıyorum.
Bedel iadesi yapsalar bile kullanım bedeli düşülerek %15-%20 bir indirim yaparak iade edeceklerini söylediler oysa garanti belgesinde böyle bir şey yazmıyor. Ayrıca genel müdürlük olarak "pek" bedel iadesi yapmadıklarını söylediler.
Ben web tasarımı işi yapıyorum ve bu bilgisayarın 12 Aralık 2009 tarihinden beri elimde olmaması nedeniyle hem gelen işleri alamadım, artık hizmet veremediğim var olan müşterilerimi de kaybediyorum. Zaten ofisimi kapatmak zorunda kaldım.
1-Bu bedel iadesi sürecini ne kadar uzatabilirler?
2-Bedelde indirim yapabilirler mi?
3-İlçe hakem heyetine başvurabilir miyim?
4-Uğradığım zararı, maduriyetimi tazmin etme şansım var mı?
5-Ne yapmam gerekmektedir?
İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Cevap: Azami tamir süresinin bitimi ve bedel iadesi talebi
Fatura tutarının tamamını almak kanuni hakkınız,
Hiçbir şart ve koşul altında bu bedeli kafalarına göre indiremezler, kesinlikle kabul etmeyin, sizi ciddiye almıyorlarsa,Noterden ödeme yapılmadığı takdirde dava açacağınızı belirten ihtar çekin,
Gene cevap gelmezse, Fatura tutarına göre Hakem heyeti yada direk Tüketici mahkemesine, elinizdeki servis kağıtları ve noter ihtarlarıyla birlikte başvurup davanızı açın, dava sonucunda kazanırsanız, mahkeme masraflarını onlara ödetmekle kalmaz, fatura bedelini yasal faizi ile tahsil edersiniz:ok