Site üzerinden ve sms olarak hakaret
Öncelikle merhabalar
Hemen konuya girmek gerekirse
Herhangi bir sosyal arkadaşlık sitesindeki bir kişinin (pek samimi olmadığım arkadaşım) fotoğrafları altında geçen olayda , samimi olmadığım arkadaşım 3. kişilere ağır hakaretlerde bulundu. (kaşar , sürtük vb. laflar) söylediği şeylerin yanlış olduğunu onu ilgilendirmeyen konularda böyle konuşmaması gerektiğini söyledim. Bunu söyledikten sonraki mesajında ise '' ne o senlede mi yattılar , abaza'' gibi bir ifade kullandı. Burda yazdığı şeyden dolayı sevgilimle aramın açılması söz konusu olabilirdi.
hatta ben istediğim gibi istediğim kişi hakkında yorumlar yapabilirim dedi
Sonrasında ise mesajlarda aptal , salak , aptal falan mısın , hastamısın yoksa , nası saçma bir insansın ya , basitliklerine bak , bu kadarmı aç çaresizsin , sen kimsin ki gibi ifadelerde yer almakta.
Gerekli mercilere başvurup hakkımı arayacağımı söylediğimde ise bunu da dalgaya alıp '' gerekeni yapabilirsin , ben sana daha sonradan da kafam eser canım sıkılırsa hakaret içerikli güzel mesajlar atar mailler yollarım '' dedi.
Sitede fotoğrafa yazmış olduğu şeyler bende tek taraflı olarak (sadece onun yaptığı yorumlar olarak) kayıtlı.
Mesajlarıda durmakta.
Bundan sonra nasıl bir yol izleyebilirim?
Sizce hakaret teşkil edecek durumlar mevcut mudur?
Cevap: Site üzerinden ve sms olarak hakaret
Savcılığa şikayet dilekçesi vererek (genelde bilişim suçları savcısı ilgilenir) kişi hakkında hakaretten dolayı yargılama yapılmasını sağlayabilirsiniz. Hakaret her yerde olduğu gibi internette de suçtur.