Üniversite Kamera Kayıtları
Merhaba hakkımda geçmiş bir tarih hakkında bir olaya karışmam gerekçesi ile şoruşturma açılmıştır.Fakat o tarihte olayın içerisinde yoktum.Olayın meydana geldiği günkü kamera kayıtlarını nasıl alabilirim bir kopyasını edinmek gibi bir hakkım varmı.. dilekçe yazarak kayıtlara ulaşabilirimiyim.. yada bunun bir yolu yordamı varmı ??
not: Kayıtlar zaten incelenecek olmadığın anlaşılınca ceza almaycaksın diyebilirsiniz ama ben güvenmediğim için bi an önce kamera kayıtlarını elimi geçrimek istiyorum..
Cevap: Üniversite Kamera Kayıtları
Kayıtların silineceği değiştirlieceği oynanacağı vs bi sürü ihtimal var güvenmedğim konular bunlar... ama benm asıl merak ettiğm bi öğrenci olark böle bi talepte bulunabilirmiyim ve talebim karşılanabilirmi ?
büyük ihtimalle size vermezler..
kayıtlarda oynama yapılırsa inceleme de bunlar da ortaya çıkar..
ona da güvenmiyorsanız adalete pek güvenmiyorsunuz demektir..
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
büyük ihtimalle size vermezler..
kayıtlarda oynama yapılırsa inceleme de bunlar da ortaya çıkar..
ona da güvenmiyorsanız adalete pek güvenmiyorsunuz demektir..
Cevabınız için teşekkürler ..Adalete güvenim tam fakat dediğim gibi merak ettiğim o görüntülere ulaşıp ulaşamayacağımdı.
Bu arada hakkımda açılan soruşturmada görüntülerde yoksam ... hakkımda herhangi bir uyarı veya kınama cezası verilebilir mi? ve bu cezalara itiraz hakkım nedir??
teşekkürler saygılar...
tabiki itiraz hakkınız var
size verilen cezalar için idare mahkemesine iptal istemiyle başvurabilirsiniz...
Alıntı:
nebilimben rumuzlu üyeden alıntı
Kayıtların silineceği değiştirlieceği oynanacağı vs bi sürü ihtimal var güvenmedğim konular bunlar... ama benm asıl merak ettiğm bi öğrenci olark böle bi talepte bulunabilirmiyim ve talebim karşılanabilirmi ?
kardeşim bildiğim kadarıyla bütün belgelerin 10 yıl boyunca saklanma zorunluluğu var. Siz mahkemeye ogünün kamera kayıtlarının incelenmesi için beyanda bulunursunuz mahkeme okuldan kamera kayıtlarını ister.