Bir gün farkla hangi haklar benden alınıyor?
merhaba,
bir bankada 4/11/2004 girişli sözleşmeli bir personelim. girerken 1 yıl içinde çıkamayacağımız, çıkarsak tazminat ödememiz gerektiği belirtilmişti. Yani 1 yıllık bir sözleşme. Sözleşme bitiminde işten çıkmak istiyorum. Eylülün 29unda istifamı yazılı bildirdim. Ben bir yılımın 4/11/2005 tarihinde dolduğunu düşündüğümden o tarihi yazmıstım. İnan kaynakları departmanı 15 gün boyunca çıkış tarihi konusunda bir karara varamadılar. 3 ya da 4 kasım bayrama denk geldiğinden çıkış tarihini kasımın 2sine ya da 7sine getirmeye çalıştıklarını söylediler. Bugun bana 4/11/2004-2/11/2005 tarihleri arasında çalıştığımı bildiren istifa formu verdiler fakat imzalamadım. Sorum şu,
- 3/11/2005te benim sözleşmemin son işgünü olmuyor mu? her ne kadar bayram tatili de olsa. o gün çıkışım neden olamıyor?
- eğer 2 kasımda cıkarsam 365 gün yerine 364 gün çalışmış olacağım yani 1 yılım dolmuyor. 3 kasım son işgünüm olsaydı hangi haklarım olacaktı? yıllık izin ücreti vs gibi. 2 kasımda çıktığımda 1 günle bunlara hak kazanmam mı engellenmiş oluyor.
- sizce de 1 yıllık sözleşme sonunda çıkışım 3 kasım olmuyor mu? istifa formunda 4/11/2004-3/11/2005 yazması gerekmez mi?
benim mantığım 2 kasım tarihini almadı. cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler.