Zorla Mesaiye Kalmak ve Elden Para Verilmesi Hakkında
1. Çalıştığım otelde haftanın belirli günleri zorla mesaiye bırakılıyoruz ve mesai ücreti almıyoruz. Normale çalışma saatlerinin haftalık 45 saat olduğunu biliyoruz bu bağlamda sabah saat 8 de iş başı yapan ben akşam saat 4:30 da işi bırakıp gidebilir miyim ?
2. Gene aynı şekilde otelde bu yukarıdaki haklı tavırlarım yüzünden işten tutanak vs gibi sebeplerden ötürü işten çıkarılmam söz konusu, 3 senedir bu otelde iyi kötü çalışmaktayım. .Sizce bu insanlara prim vermeden kendimi tazminat alabilmek için işten nasıl ve ne şekilde attırabilirim ?
3. 3 Senedir otelde asgari ücret üzerinden sigortamız yapılmakta ve primler eksik yatmaktadır. aynı zamanda maaşımızın asgari miktarını bankadan diğer bi kısmını elden prime yansıtmaksızın almaktayım sizce yasal hakkım nedir ?
4. Personelin giriş ve çıkış saatlarini gösteren makinede oynama yapılamaktadır, ay sonu gelen aylık çalışma saatlerinde çalıştırıldığımız mesai saatleri görülmüyor Örneğin : sabah 8 de gelip gece 11'de gitmişsen o gün beni normal mesai yapmış gibi gösteriyorlar.
5. son olarak maaşlarımızın yatması gereken günler ayın 1'i ve 5'idir. Oysaki yaklaşık 2 senedir ayın 10'undan sonra yatırılıyor bu durum için birşey yapılabilir mi ?
İiyi Çalışmalar. .
Cevap: Zorla Mesaiye Kalmak ve Elden Para Verilmesi Hakkında
Yardım Edebilecek akıl verebilecek kimse yokmu lütfen. .
Çalışma bölge müdürlüğüne şikayet dilekçesi verin. Müfettişler inceleme yapacaktır.
Alıntı:
hakangemini rumuzlu üyeden alıntı
Çalışma bölge müdürlüğüne şikayet dilekçesi verin. Müfettişler inceleme yapacaktır.
Teşekkürler Yardımın İçin Peki;
1. Çalıştığım otelde haftanın belirli günleri zorla mesaiye bırakılıyoruz ve mesai ücreti almıyoruz. Normale çalışma saatlerinin haftalık 45 saat olduğunu biliyoruz bu bağlamda sabah saat 8 de iş başı yapan ben akşam saat 4:30 da işi bırakıp gidebilir miyim ?
2. Gene aynı şekilde otelde bu yukarıdaki haklı tavırlarım yüzünden işten tutanak vs gibi sebeplerden ötürü işten çıkarılmam söz konusu, 3 senedir bu otelde iyi kötü çalışmaktayım. .Sizce bu insanlara prim vermeden kendimi tazminat alabilmek için işten nasıl ve ne şekilde attırabilirim ?
Bunlar için bi yardımcı olabilirmisiniz ?