İzaleyi Şuyu yapılmaasını önlemek mümkün mü?
Müteveffadan kalan üç arsa var, ikisi 7 dönüm biri daha küçük. İki kardeşten biri bütün arsaların yarışar olarak bölünmesini istiyor. Diğeri ise biri senin ikisi benim olsun diyor. Yani anlaşma yok. İzaleyi Şuyu imkanı varmı ortadan bölünmeyi istemeyen tarafın??? Biz bütün arsaların ortadan bölünmesini istiyoruz. Çünkü diğer türlü arsalar eşit değerde bölüşülememiş olacak.. Diğer taraf eğer dava açıp örneğin ucuz fiyata bu arsaları kapatabiliyorsa, bu haksız bir durum değil midir?? Bunu önlememizin yolu var mıdır?
Cevap: İzaleyi Şuyu yapılmaasını önlemek mümkün mü?
Aynen taksim mümkünse aynen taksim istenebiliyor.
Engin Bey'in dediği gibi aynen taksim veya ivaz ilavesi gibi seçenekler değerlendirilebilir..
Engin Bey ve Fırat Bey konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum öncelikle. Aynen taksimi dava açarak mı istememiz gereklidir? Arsalar boluda. Mirasçılarin biri İstanbul diğeri Ankarada.. Eğer dava açılması gerekiyorsa, burada karşı taraf aynen taksimi kabul etmiyorum tarlalar zaten küçük, değeri düşer gibi bir savunma getirebilir mi ya da hakim böyle bir durumda izale_i şuyu'ya karar verebilir mi?