Reşit Bayanla Cinsel İlişki Nedeniyle Dava Açılabilir mi?
Öncelikle konuyu doğru yeremi açtım emin değilim...
1 yıllık bir ilişkim vardı ve 1 yıl boyunca aldatıldığımı(cinsel anlamda değil) ve bana önceden anlattığı bir çok şeyinde yalan olduğunu öğrendim.
Kız arkadaşımda beni aldattığını öğrenmemden sonra hala yalan konuşup öyle olmadığını iddia etti ve daha sonra itiraf edip kabul etti.Ben ayrılmak istedim ve ayrıldım fakat peşimi bırakmadı beni çok sevdiğini bir şans istedigini falan söyledi.
Sonra bende inandım ve tekrar denemeye karar verdik ve bu süreçte cinsel ilişkiye girdik.Ben kendisine bunu yapmadan önce çok uyarılarda bulundum "ya ayrılırsak nolucak" "ilerde nasıl evleniceksin" "benim sana artık evlenme garantisi vermem imkansız sen beni aldattıktan sonra sana güvenim kalmadı" gibi uyarılarda çok kez günlerce bulundum, bu olaydan sonra psikolojm çok bozuldu bunu da kendisine söyledim iyi olmadığımı fakat bunu benimle yaşamayı çok istediğini falan söyledi ve sonunda ilişkiye girdik.
Bir süre devam ettik ve hala bana bazı şeylerde yalan söylemeye devam ettiğini ve bazı şeyleri saklamaya devam ettiğini öğrendim ve tekrar ayrıldık ondan sonrada bidaha görüşmedim...
Ve hala mesaj atmaya devam ediyor.Ve galiba mahkemeye vermekten bahsediyor.
Şu an benim yaşım 19 kendisi 20 yaşında. Daha öncede cinsel deneyimlerimiz olmuştu birlikte ama bu kadar ileri gitmemiştik....
Benim çıkmaya başladığımız ilk günden beri tüm mesajlarımız tüm konuşmalarımızda kayıtlı bilgisayarımda.Acaba böyle bir durumda beni mahkemeye verebilirmi bana bir ceza yaptırımda bulunabilirmi?
Cevap: Dava açılabilir mi?
İki reşit insanın, kendi rızaları ile cinsel ilişki kurmaları herhangi bir suç teşkil etmez.
Bu olaya birde şöyle bakalım; kız reşit ve kendi isteği ile ilişkiye girdi, daha sonra ailesinin vereceği tepkiden korkarak zorla olduğunu iddaa etti.
Kız kendi rızasının olmadığını, Erkek kızın rızasının olduğunu kanıtlayamadı bu durumda mahkeme mağdur'dan yana olmayacakmı?
Çocuk karşılıklı yapılan hatayı evlenerek telafi etmek istiyor ama ailenin tek amacı sadece çocuğun ceza alması bu durumda ne olacak?
Kendi rızası olmuş olsa bile aileden göreceği baskı ve korku ile mutlaka inkar edecektir. Ortada bir delilde yok ise rızalı yada rızasız bu durumda suçlunun kim olduğuna nasıl karar verilir?
İddia eden ispat etmelidir.. bu işler sadece beyanla olsa hapishanelerdeki nüfus dışardakini geçer....
iki reşit insanın cinsel yaşamı neden mahkemelik olsun ki?