Bakaya cezası ödeme emri ile ilgili
iyi günler dilerim.
2008 ağustos - 2009 ocak tarihleri arasında askerliğimi kısa dönem olarak yapıp tamamladım. askere gitmeden önce bakaya davam açıldı ve ifade vermiştim. 2007 aralık - 2008 nisan ayları arasında bakaya kaldığım için suçlu bulundum. geçen hafta adresime 2000TL ceza aldığıma dair bir tebligat geldi. buraya kadar bir problem yok çünkü zaten bu tip bir ceza geleceğini bekliyordum.
1. soru: elime geçen tebligatta günümüz ekonomik koşulları göz önünde bulundurulunca 2000TL lik cezanın tek seferde taksitlendirilmeden alınması gerektiği yazıyor. bu noktayı pek anlamadım. asgari ücretten sigortalı görünüyorum. hali hazırda 2000TL param vardır diye mi düşünmüş acaba hakim karar verirken. acaba bu miktarı taksitlendirmek için bir girişimde bulunabilir miyim?
2. soru: şu an bana mahkeme kararı geldi fakat forumdan da okuduğum kadarı ile mahkeme kararından sonra bir ödeme emri gelmesi gerekiyormuş sanırım. ben cezayı ödemek için ödeme emrini beklemeli miyim? ödeme emri elime geçmez ve suçlu duruma geçerim diye endişeleniyorum sadece. ek olarak ödeme emri ortalama ne kadar zamanda gelir bir fikir yürütebilirseniz çok sevinirim. 1 hafta sonra gelir, 2 aydan önce gelmez gibi...
cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. askerlik işlerine biraz daha önem vermek gerekiyormuş. bakaya cezaları cidden can acıtacak seviyeye gelmiş.