Ölene kadar bakma akdi ve tapu iptali
Muris A. ölene kadar bakma akdi ile toplam mallarının 1/4 kısmını damadına devretmiş. Akit şartları ölene kadar yerine getirilmiş. Muris A. nın vefatından sonra varisler, muvaazalı satış, diğer çocuklardan mal kaçırma, murisin akli dengesinin yerinde olmadığı, ölene kadar bakılmadığı iddaları ile tapu iptali davası açmışlardır. Ökba yerine getirilmiş, bakıma muhtaç muris A. sağlığında iyi bakılmış, Ökba tapu devrinde tapuda yapılmış ve devir tarihinde akıl sağlığı raporu mevcut. davanın sonuçları ne olabilir?
Cevap: Ölene kadar bakma akdi ve tapu iptali
Bu konuyu sakin, akıl ve mantıkla anlatınız.
İyi günler...
Arkadaslar benim dedem 87 yasında ve 4 çocugu var çocukların arasında tek annem tarafından bakılıyor ve gözetiliyor. Bu nedenle dedem ona bağını yürütmek istedi ve yürüttü ancak 'ölünceye kadar mal benmdir' ibaresi koydurdugu için dedemin ölümünden sonra bu tapunun açılan davalar vasıtasıyla bozulabileceğinden korkuyoruz. Dedem ölünceye kadar bakma akdi yaparak malı sağlamlaştıralım diyor. Bu açılan davalar karşısında bir pozitif etki yaparmı cevaplarınızı bekliyorum.
Ayrıca dedemin bağı mallarının sadece bir bölümüdür bunuda belirteyim dedim. Saygılar
Alıntı:
mega191 rumuzlu üyeden alıntı
4 çocugu war çocukların arasında
Çocuklar arasında WAR (savaş) çıkması çok kötü.
Haklısınız hocam çok kötü birşey ama kardeşler arası inanılmaz halde bozuk işbirliğine yanaşmıyorlar ve dedemi bayramda bile ziyarete gelmiyorlar arayıp sormuyorlar. Tek dayanagı annem oldugundan dedemde anneme bir hediye olarak bu bağı vermek istiyor onun için uğraşıyoruz avukat arkadaslar bize tecrübeleri dogrultusunda bir yol gösterirlerse bizde ona göre hamleler yaparak ilerde yaşanacak sıkıntıları engellemek için uğrasıyoruz.
arama yaparsanız bu konuda çok fazla konu olduğunu göreceksiniz.
Ben birebir bizim durumumuzu yansıtan bir olay göremedim eğer siz gördüyseniz linkleri burdan bana yazın teşekkürler...
bilgisayar kulanımında çok yetenekli değilim arama yaptığımda sizin durumunuzda olanlarla ilgili verilen cevaplar vefatından sonra iptal davası açılabildiği ve davanın kazanıldığı yönünde.Avukatların verdiği cevaplar ise parasını verip satın almanız ve bunu belgelemenizi anladım...
ilginiz için teşekkürler...
böyle bir durumu biz de yaşadık.tam mahkemelik olacağımız sırada baktığımız annanemiz vefat etti.sizi benden iyi kimse anlayamaz.bu durum tam bir rezalet ve sizin açınızdan da çaresizlik durumudur.eğer dedenize sizden başka kimse bakmıyorsa hukukun bütün imkanlarını kullanmanızı tavsiye ederim.kendinize bir avukat tutun.savcılığa diğer şerefsiz evlatların babalarına zor zamanında sahip çıkmadıklarını ancak ölümü halinde mirası çatır çatır yemeye geleceklerini, hukukun bu konuda ne gibi tedbirler aldığını araştırın...