-
Nafaka ödemiyor
Merhaba,
Temmuz ayında boşandık ve mahkemenin verdiği kararla babasının kızım için aylık 200TL nafaka verilmesine karar verildi. Sadece 2 defa nafaka verdi.
İcra Müdürlüğü'ne nafaka ödenmediğie dair dilekçe verdim. İcra Müdürlüğü'nce ayrıldığım eşimin maaşına haciz konuldu. Haciz yazısını İcra Müdürlüğü çalıştığı şirkete gönderdi.
İcra Müdürlüğü'ne defalarca gittim, ancak nafakayı şirketin ödemediğini söylediler.
Şimdi soruyorum, maaşına haciz konuldu, ona rağmen neden ödeme yapılmıyor? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, ne yapmam gerekiyor?
-
Cevap: Nafaka ödemiyor
Eşinizin çalıştığı şirketin İcra Müdürlüğüne bir cevabı mutlaka vardır.
Bu cevabı İcra Dosyasından öğrenerek bundan sonraki adımları atmanız gerekecek.
bu arada İcra Ceza Mahkemesine de başvurabilirsiniz.
-
Şirket tarafından İcra Müdürlüğü'ne cevabi yazı yazmamışlar. Şirketi aradım, ödemeyi ay sonuna doğru yapacaklarını belirttiler, ancak aradan 2 ay geçti hala ödeme yapmadılar. Ben her ay onların peşinde mi koşacağım ne zaman ödeme yapacaksınız diye?
Peki Ceza Mahkemesi nasıl bir işlem yapıyor, ora ya da ayrıca bir dilekçe mi vermem gerekiyor, içeriği ne olacak dilekçenin?
-
İcra Müdürlüğünden, eşinizin çalıştığı şirkete tekit gönderin ve cezai sorumluluğu olduğunu da hatırlatsınlar tekitte.
İcra ceza mahkemesine yazacağınız dilekçede eşinizin nafakanızı x icra müdürlüğünün xx sayılı dosyasına xxx aydır ödemediğini belirterek cezalandırılmasını isteyin.
Zaten eşinize tebligat gittiğinde büyük bir ihtimalle ceza almamak için icra dosyasına parayı yatıracaktır.
-
İlknur Hanım, çok teşekkür ediyorum, en kısa sürede Ceza Mahkemesine dilekçemi yazacağım.
-
Ben her ay maasımın yarısını nafaka olarak odemekteyım 350 tl maasım 750 tl ...250 eskı esım 100 kızım ıcın hıc aksatmadan..Fakat başka bır boyutu var olayın ben her ne yaptıysam butun kanunları uygulatarak 4 yıldır kızımı bana gostermemektedır...Bunun ıcın herseyı yaptım ama hakım hanım herseferınde bı bahaneyle affettı(
1-teblıgatı avukatına yollamıstım eskı esımede yollamam gerekıyomus
2-1-31 temmuz arası bende olması gerekıyor kızımın neden ayın 1,inde gıtmısım evde olmayabılırmıs..
3-polis ve ıcra memuru eşliğinde avukatımla gıttım evde yoklardı..
ben daha ne yapmalıyım bılemıyorum...
Öğretmenıne babasının gormesı yasak demıs kızım 7 yasında
-
Eski eşiniz ile aynı şehirdemi yaşıyorsunuz?
-
-
İcra takibini kendi bulunduğunuz şehirdenmi başlattınız peki?
-
hayır onun bulundugu sehırden ben buradan baslatabılıyormuyumkı?