Yapılan sınav için iptal davasımı yoksa yürütmeyi durdurma kararımı
ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatına Sözleşmeli (657 sk. 4/B) ve Kadrolu Personel Alımı Sınav İlânına başvurdum boy ve kilo ölçümüne çağırılan adayların kpss puanına göre yüksek puandan başlanarak hazırlandığını farkettim. Başvuru ilanında açıkça belirtilmiş olduğu halde;
'Sınava alınacak aday sayısı ve ilânı: Merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere ilân edilen infaz ve koruma memurluğu pozisyon ve kadro sayısının on katı aday belirlemesi boy kilo ölçümünden sonra yapılacak, şoför, teknisyen, aşçı ve kaloriferci için merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katı aday belirlenecek, ceza infaz kurumu katipliği için ise kadro katı aranmaksızın aday belirlenecektir. Belirlenen liste 25 Ocak 2010 Pazartesi günü komisyonlarda, varsa Cumhuriyet Başsavcılığı internet sayfalarında ve Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında (www.cte.adalet.gov.tr) yayınlanacak olup ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.'
bunun tersi yapılmış ve aday sayısı boy kilo ölçümünden önceye alınmıştır. 17.01.2010 günü bu listeler açıklanmıştır. Bu durumdan birçok kişinin mağdur duruma düşmüştür. Uygulama alım ilanına uyulmadan yapılmıştır. Bu uygulamanın demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun bulunmadığı. Uygulanan sistemin şeffaf bir hale getirilmesi ve mağdur duruma düşen kişilerin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Sınav iptali için dilekçe vermeyi düşünmekteyim ama nereye ve nasıl bunu bilmiyorum. dava açılmış olsa sonuç ne olur ayrıca iptal davasımı açmalıyım yoksa yürütmeyi durdurma davasımı. ilanın tam metni ( http://ilan.memurlar.net/ilan/8403/ )
Cevap: Yapılan sınav için iptal davasımı yoksa yürütmeyi durdurma kararımı
Yürütmeyi durdurma davası diye bir dava türü bulunmuyor. Açacağınız iptal davasında yürütmenin durdurulması isteminde bulunabilirsiniz...