Performansı beğenmeyip işten çıkartma
Merhaba,
Bundan 1,5 ay evvel bir işe başladım şu ana kadar herhangi bir sözleşme iş akdi imzalamadım.
Birkaç gündür performansımın yetersiz olduğu yönünde uyarı alıyorum. İşten çıkarılma durumum olabilirmiş. Bu durumda eğer işten çıkarırlarsa işsizlik maaşına ya da tazminata hakkım olur mu, yoksa istedikleri an sebepsiz işten çıkarabilirler mi?
Cevap: Performansı beğenmeyip işten çıkartma
İhbar tazminatına hak kazanırsınız eğer ihbar süresine uymazlarsa.
İşsizlik maaşından yararlanma şartlarından biri son 120 gün kesintisiz prim ödenmiş olmasıdır.1,5 aydır çalıştığınıza göre 120gün kesintisiz prim ödenmiş olma şartını sağlayamadığınızdan , yararlanamazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşsizlik maaşından yararlanma şartlarından biri son 120 gün kesintisiz prim ödenmiş olmasıdır.1,5 aydır çalıştığınıza göre 120gün kesintisiz prim ödenmiş olma şartını sağlayamadığınızdan , yararlanamazsınız.
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
peki yarın öbürgün bahsettiğim sebebp dolayısıyla senle yolumuzu ayırıyoruz derlerse yapmam gereken işlem nedir,bana yardımcı olurmusunuz
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
yanlış anlamadıysam eğer, yarın işten çıkacaksın derler ise 2hafta daha çalıştırıp sonra çıkarbilirler yada hemen yarın çıkarıp 2haftalık ücreti tazminat olarak öderler, doğru mu?
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
yanlış anlamadıysam eğer, yarın işten çıkacaksın derler ise 2hafta daha çalıştırıp sonra çıkarbilirler yada hemen yarın çıkarıp 2haftalık ücreti tazminat olarak öderler, doğru mu?
Evet, doğru.