Annem 2005 yılı itibariyle babamdan dul maaşı alıyordu. 25.01.2010 tarihinde evlendi. evlilik ikramiyesi alabilir mi? Ve maaşı ablama ve bana devredilebilir mi?
Teşekkür ederim.
Printable View
Annem 2005 yılı itibariyle babamdan dul maaşı alıyordu. 25.01.2010 tarihinde evlendi. evlilik ikramiyesi alabilir mi? Ve maaşı ablama ve bana devredilebilir mi?
Teşekkür ederim.
Alabilir.Dul aylığı devri diye birşey olamaz.Eğer ablanız ve siz yetim aylığı almaya hak kazanıyorsanız, zaten ödeniyor olmalıydı.Bekâr olmanız ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışıyor olmamanız gerekir.
Böyle biliyorum.
İyi günler...
ablam ve ben maaş alıyoruz. ama annemin evliliğinden sonra onun maaşı da bize aktarılır mı
Babanızın memur olarak çalışmakta iken vefat ettiğini ve iki kardeş olduğunuzu varsayarak cevap veriyorum. Anneniz şuanda maaşın %50'sini, siz ve kardeşiniz ise %25 olmak üzere toplamda maaşın %100'ünü alıyorsunuz. Anneniz evlendikten sonra maaşı kesilecek olup maaşın bir kısmı size aktarılacaktır. Bu aktarma herbirinize %40 olarak yansıyacaktır. Maaşınız toplamda %80 olacaktır.
babam kendi sigortasını kendi ödeyip emekli olmuştu. dediğiniz gibi %50, %25, %25 olarak dağıtılmış. bulunduğumuz ilin sigortalar kurumu müdürlüğüne gittik. ama ordan oraya yönlendirip yardımcı olmadılar. dilekçe yazacağız ama nasıl bir dilekçe yazmamız gerektiğini, ekte birşeyler olup olmayacağını, olacaksa eke ne koymamız gerektiği hakkında hiçbirşey bulamadık. SGK'nın sitesinde ilgili bir dilekçe yok. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
ilginiz için teşekkür ederim.