-
Kızların hakkı
merhaba ben torun olarak araştırıyorum.annemler ınternetten anlamadıkları için neyse.sorumuz şu.dedemin fındıklıgı evı ve arım dedıklerı bır arsası ve ananemın de onun babasından ona kalan fındıklıgı var.dedem zamanında tek erkek cocuk olan dayıma bır fındıklık vermiş 13 dönüm.onun verıldıgı cok oldu.20 30sene oldu.neyse onada tamam dedık.ananem 3ay once oldu ve olmeden once kendısıne babasından kalan fındıklıgı dayımın ogluna yanı torununa vermıs tapuda.ananem 82yasında oldu daha zaten 3ay oldu.oturdukları yer ılce oldugu ıcın saglık raporu falan alınmadı sanırım neyse.yani ananem evlatları varken erkek dıyerekten dayımın ogluna verebılırmı?benim annemin ve diğer iki teyzemin hakkı yokmu?ve dedem de onlar arım dedıklerı bır arsa var.o arsayıda tek oglu oldugu ıcın buna verdı.ancak dayımda kız kardeslerım bozamasın dıyerek kendı ogluna devretdı.yıne dayımın buyuk ogluna verıldı.bu arsadada annemin ve iki teyzemin hakkı yokmudur?ve suan dedem yasıyor daha olmedı ve 92yasında.annemin ve teyzelerımın torunlara verılen arsalardan yasal olarak hakları yokmudur?dedemınde saglık raporu falan almadıgını dusunuyoruz ve butun bu olanlardan haberımız yoktu.1-2 sene oldu olmadı.bu olaylarda zaman aşımı varmıdır?lutfen cevap beklıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım.
-
Cevap: Kızların hakkı
Bu konuda yardımcı olabilecek birileri yok mu?
-
Cevap: Kızların hakkı
Anneannenizin torununa devir işlemi iptal edilebilir bir tasarruftur. Bir yıl içinde bu davayı açmanız gerekir.
Dedenizin 20-30 yıl önceki tasarrufunu da vefat ettikten bir yıl içinde açacağınız dava ile iptal-tenkis ettirebilirsiniz. Hayattayken yapılacak bir şey yoktur.