Adaylık dönemi ve kaldırılması
merhaba.ben 05.07.2007 de göreve başladım.bir sorusturma nedeniyle 11.03.2008 de baska bir ilçeye tayinim çıktı.asalet sicilim 05.07.2008 de doldu.ilk çalıstıgım yerde 8 ay boyunca 3 kere amirim değişti ve hiç biriyle 3 aydan fazla çalısmadım.ikinci gittiğim yerdeki amiirmle 120 gün çalıstım ikinci gittiğim yerdeki amirimin 21.07.2008 de tayini çıktı ve 05.07.2008 de dolması sebebiyle o amirim sicilimi dolurdu ancak o sicili iptal ettiler ve ve yerine baska bir amir geldi onlada 5 ay çalıstım ve sicilimi ona doldurttular.benim sormak istediğim benim 1 senem 05.07.2008 de bitmiştir.ve o süre içersinde en çok ikinci gittiğim yerdeki amirimle yani 120 gün çalıstıgım amirimin doldurması gerekmezmiydi.yada uzatılıyorsa bunun için onay alınması gerekmezmiydi.yönetmelikte en az 3 ay çalısması gerek yazıyor.ama idare yeterli deil bu süre diyor...yapılan yönetmeliğe ayrı deilmi?
Cevap: Adaylık dönemi ve kaldırılması
ocakta bana olumsuz sicil tebliğ edildi ancak subat tarihli disiplin cezasında da 15.madde uygulanmış...bu sicilimin olumlu oldugunu göstermezmi??yada iptal nedenimi? bunun tam cevabını kimse veremiyor!yardımcı olursanız sevinirim...
Olumsuz sicil almış iseniz idari yargıda dava açabilirsiniz...
Aldığınız ceza ile ilgili işlemin ne olduğunu daha detaylı açıklarsanız, bir yorum yapılabilir...
özel hayatımla ilgili olan,meslekle hiçbir ilişkisi olmayan bir olayla ilgili meslekten çıkarma nın bir alt cezası olarak 24 ay kıdem tenzili aldım.ancak;normalde sicilimi vermesi gereken amirim sicilimi olumlu verdi ama daha sonra onu iptal edip onun yerine gelen amire sicilimi verdittiler.benim anlamak istediğim sicilimi verme süresinde yönetmeliğe aykırılık yokmu?
sadece tarihlere bakarak kimin vermesi gerekliydi sicilimi bunun cevabını kimse veremiyor..takdir tamamen idareye mi verilmişş........??????