Bağ-Kur'a 15 ay prim borcum var. hiç ödeme yapmadan nasıl kapatabilirim
İyi günler. Kardeşim (bayan) memur eşi olduğu halde bir tarım faaliyetinde bulunmuş ve tarım bağkuru açılmış şu anda 15 aylık borcu var bunu ödemeden kapatmak kurtulmak istiyor ne yapması gerekir yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler
(sağlıkta emekli sandığından faydalanıyor bağkura hiç prim ödemedi ve hiç faydalanmadı)
Cevap: Bağ-Kur'a 15 ay prim borcum var. hiç ödeme yapmadan nasıl kapatabilirim
Arkadaşlar bu konuyu bu ay içinde halletmemiz gerekiyor
bu konuda hiç bilgisi olan yokmu :'( bi zahmet cevap yazın :alala
ssk lı olarak işe girecek dersek sanırım bağkur kapatılıyormuş ama borcu duruyor ve çoğalıyormuş doğrumudur ilerde bi sakıncası olurmu
Pirm borcunuzun süresi yetersiz. Beş yılı geçen borcunuz olsaydı. Bağkura dilekçe vererek kapatabilirdiniz. Ayrıca bu konuyu bu ay çözmeliyim demenizi anlayamadım beklesin size ne zararı var?
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Pirm borcunuzun süresi yetersiz. Beş yılı geçen borcunuz olsaydı. Bağkura dilekçe vererek kapatabilirdiniz. Ayrıca bu konuyu bu ay çözmeliyim demenizi anlayamadım beklesin size ne zararı var?
şu anda 2300 tl borç var bekledikçe bu rakam da katlanıyor bizde biran önce durdurmak istiyoruz. bari borç daha fazla çoğalmasın.
günün birinde icra falan gelirse çok çok kötü bir durumla karşılaşabiliriz.
o yüzden borç daha fazla çoğalmadan biran önce kapatmalıyız.
ssk lı olarak işe girecek dersek tarım bağkuru kapanırmı acaba?
veya başka önerisi olan varmı?
evet borcu iptal ettiremeyeceğimizi anladım ama hiç olmazsa borcun her ay artmasını durdurmak istiyoruz
ne yapabiliriz:alala:alala:alala
Kardeşiniz Bağ-Kur'a giderek artık tarımsal faaliyette bulunmadığını bildirerek kaydının kapanmasını istedi de onlar borcu ödemeden kapatmayız mı dediler?
Alıntı:
klm644 rumuzlu üyeden alıntı
şu anda 2300 tl borç var bekledikçe bu rakam da katlanıyor bizde biran önce durdurmak istiyoruz. bari borç daha fazla çoğalmasın.
günün birinde icra falan gelirse çok çok kötü bir durumla karşılaşabiliriz.
o yüzden borç daha fazla çoğalmadan biran önce kapatmalıyız.
ssk lı olarak işe girecek dersek tarım bağkuru kapanırmı acaba?
veya başka önerisi olan varmı?
evet borcu iptal ettiremeyeceğimizi anladım ama hiç olmazsa borcun her ay artmasını durdurmak istiyoruz
ne yapabiliriz:alala:alala:alala
Daha bugüne kadar bağkurdan kimseye haciz geldiğini duymadım. Bağkurun genel yaklaşımı nasıl olsa bir gün bana işi düşer.. Emeklilik saglık vs işini parasını ödemeden yapmam şeklinde...O yüzden icra işlemine başvurmuyor.. SSKya girecek demek bir gerekçe olmaz.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Kardeşiniz Bağ-Kur'a giderek artık tarımsal faaliyette bulunmadığını bildirerek kaydının kapanmasını istedi de onlar borcu ödemeden kapatmayız mı dediler?
evet borcu ödemeden kapatamayız demişler
enişte bey malum memur sıkıntıda bu parayı ödemek istemiyor
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Daha bugüne kadar bağkurdan kimseye haciz geldiğini duymadım. Bağkurun genel yaklaşımı nasıl olsa bir gün bana işi düşer.. Emeklilik saglık vs işini parasını ödemeden yapmam şeklinde...O yüzden icra işlemine başvurmuyor.. SSKya girecek demek bir gerekçe olmaz.
aralık 2009da (2 ay önce) böyle bir haber çıkmıştı. Bağkurlululara haciz diye google da aratınca çıkıyor
SSKya girecek demek bir gerekçe olmaz diyorsunuz peki yapılabilecek hiçbirşey yokmu?
Farklı bir kuruma mesela SSK'ya prim yatırdığında Bağ-Kur'luluğu kendiliğinden sona erer.
Böyle bir yöntem izleyebileceğinizi düşünüyorum.
Ayrıca enişte bey memur, eşim çalışmıyor diye eş yardımı alıyormuş şimdi bu bağkur kaydı sebebiyle bunun kesilmesinden ve 15 ay boyunca aldığı yardımların geri istenilmesinden korkuyor
birkaç hafta önce adana defterdarlığı eş yardımı alan memurların sgk kaydı varmı diye araştırmış 267 memur eşinin kaydı çıkmış ve eş yardımı kesilmiş verilen yardımlar da geri istenmiş
Eşinin çalıştığını gizleyen memur takipte... yazınca google da çıkıyor (haberi görmediyseniz okumanız için yazdım)
enişte bey birazda bundan korkuyor bana ne yapmalıyım diyor
bende bu forumdan bahsettim burdan bilgi alabiliriz dedim.
teşekkürler.