Hayvan Haklarını Hiçe Sayanlara Karşı Nasıl Mücadele Edebilirim?
Merhabalar, Denizlide ikamet etmekteyim, her gün sokaktaki kedilere yemek veriyorum, ayrıca apartmanın bodrumunda bulunan sokak kedilerinede bakıyorum fakat hem mahalleden hemde apartman yönetiminden çok şiddetli bir şekilde tepkilere maruz kalıyorum, ama ben yılmıyorum herkeslede bu konuda korkusuzca kavga ediyorum, geçen aylarda 5-10 kediyi zehirlemişler bunu kimin yada kimlerin yaptığı konusunda fikrim var ancak gözümle görmediğim için hukuki bir girişimde bulunamadım, şu an sadece insanlara rest çekerek sokak hayvanlarına bakıyorum gerektiğinde onları tehdit bile ediyorum tabi tehdit etmemek gerek ancak karşımdaki insanların bu kadar insafsız davranmaları beni çileden çıkarıyor, tehditide onların anlayacağı dil olduğu için ediyorum, karşıma aldığım insafsızlara karşı nasıl bir mücadele tavsiyesinde bulunabilirsiniz aksi takdirde bir iki kişi tahtalı köye gidecek çünkü sinirlerim gerile gerile koptu kopacak, ağzı dili olmayan masum sokak hayvanlarına sahip çıkmama engel olmalarını asla kabul edemem ölürsemde bu yolda ölmeye seve seve varım.:(
Cevap: Hayvan Haklarını Hiçe Sayanlara Karşı Nasıl Mücadele Edebilirim?
Sayın nightlife36,
Hayvan haklarının yok sayıldığı bu ülkede gösterdiğiniz bu çabanızdan ötürü sizi tebrik etmemek mümkün değil.
Sanıyorum bu mücadelenizde hangi kurallara uygun davranmak zorunda olduğunuzu bilmek sizin için faydalı olacaktır.
Öncelikle, sizin de farkında olduğunuz üzere, "tehdit" bir suçtur ve haklı dahi olsanız bundan kesinlikle kaçınmanız gerekmektedir.
Sokak hayvanları beslemenize kimse engel olamaz.
Ancak apartman bodrumunda hayvan beslemeniz için şu hususlara dikkat etmelisiniz:
Apartman bodrumu, apartmanın ortak yerlerinden sayıldığı için, diğer kat maliklerinin koku, gürültü, pislik gibi rahatsızlıklarının olması durumunda size engel olabilirler.
Tüm bu sorunları çözseniz dahi, apartman yönetim planınızda, apartmanın ortak yerlerinde hayvan beslenemeyeceğine dair bir düzenleme var ise, diğer kat maliklerinin talebi halinde buna uymak zorunda kalırsınız.
Dolayısı ile diğer kat malikleri ile uzlaşmaksızın bu hayvanlara apartmanda bakabilmeniz çok kolay görünmüyor ancak sokakta ve çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde bir çözüm bulmanız sizin açınızdan daha sorunsuz bir yol olabilir.
Cevap: Hayvan Haklarını Hiçe Sayanlara Karşı Nasıl Mücadele Edebilirim?
Teşekkür ederim, kanunsuz bir sey yapmak elbette istemiyorum ancak insafsizlara da sessiz kalamıyorum bu benim elimde degil, dedigim gibi bu isin sonunda ölüm bile olsa bu yolda ölmeye adadım kendimi.