2 kere temyize gittikten sonra tahsis-i karar dava sonucunu ne kadar etkileyebilir?
konuyu yazacak bir başlık bulamadım özür dilerim şimdiden konu kirliliği için cevaplandıktan silinebilir...
Printable View
2 kere temyize gittikten sonra tahsis-i karar dava sonucunu ne kadar etkileyebilir?
konuyu yazacak bir başlık bulamadım özür dilerim şimdiden konu kirliliği için cevaplandıktan silinebilir...
Sayın cashksk,
Öncelikle sitemiz kurallarına karşı duyarlı yaklaşımınız için teşekkür ederim. Konu başlığınız uygun olduğu gibi, kural olarak, açılan forumlar silinmemektedir.
Sorunuz hakkında ise,
HUMK'nun, karar düzeltmeyi hakkında 440.madde vd. maddeler halen uygulanmakta olup, anılan maddeyi aşağıya aktaracağım.
Bu maddede, hangi sebeplerle karar düzeltme yoluna başvurulabileceği düzenlenmiştir. Bu maddeyi, belirtilen sebepler dışında kalan hallerde karar düzeltme başvurunuzdan beklenen neticeyi alamayacağınız şeklinde yorumlanması mümkündür.
MADDE 440 - I. Yargıtay kararlarına karşı tefhim veya tebliğden itibaren 15 gün içinde aşağıdaki sebeplerden dolayı karar düzeltilmesi istenebilir:
1 - Temyiz dilekçesi ve -kanuni süre içinde verilmiş olması şartiyle- karşı tarafın cevap dilekçesinde ileri sürülüp hükme etkisi olan itirazların kısmen veya tamamen cevapsız bırakılmış olması,
2 - Yargıtay kararında birbirine aykırı fıkralar bulunması,
3 - Yargıtay incelemesi sırasında hükmün esasını etkileyen belgelerde bir hile veya sahteliğin ortaya çıkması.
4 - Yargıtay kararının usul ve kanuna aykırı bulunması,
çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için, zaten 2 temyize de kazanan taraf benim, herhalde karşı tarafın son çırpınışları ama bunun olasılığı da baya baya düşük 2 kere yargıtaydan lehime onan kararın bu saatten sonra benim alehime dönmesi zor olsa gerek çok teşekkür ederim...