Askerlik sevk tehir işlemi ve aday memurluk
Msb nin sevk tehir işlemler ile ilgili yönetmeliğin 7. maddesinde şöyle bir fıkra var:
(4) Sevk tehiri teklif edilecek yükümlülerden; sevk tehirine esas olan görev, staj, aday memurluk, dil öğrenimi, yüksek lisans, ihtisas, sanatta yeterlik veya doktora öğrenimi başlangıç tarihinden sonra; sporcuların erteleme kapsamındaki kulüpleriyle sözleşme başlangıç tarihinden sonra; Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda müsabaka tarihinden sonra; çalıştıkları bilim dallarına dünya ölçüsünde bir yenilik veya ilerleme getiren orijinal araştırma yapanların araştırmalarına başladıkları tarihten sonra; sevke tabi tutuldukları celp dönemlerinden bakaya kalanların, haklarında bakaya işlemi yapılmadan sevk tehiri işlemi yapılabilir.
Ben aday polis statüsünde oldugumdan askerliğimi 1 sene sonraya (ağustosa) erteletmek için dilekçe yazdım ancak evime bakaya kaldıgımdan dolayı kağıt geldi. bu aşamada askerlik şubesine başvurursam askerliğim ertelenir mi? normalde aralık celbine tabi idim. ona katılmadım ve bakaya kaldım. bakaya kaldıgım zaman da aday memurluk zamanıma denk geldi ve yukarıdakı maddeye uyuyor. bu durumda sorun edilecek bir durum var mıdır? ya da bakaya kalınmaktan ötürü bir ceza alır mıyım?
Cevap: Askerlik sevk tehir işlemi ve aday memurluk
Sayın hukukçu üyelerimizden yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Cevap: Askerlik sevk tehir işlemi ve aday memurluk
En kesin ve doğru bilgiyi şubeniz verir, onlarla iletişime geçerek durumunuzu öğreniniz.