Vefat eden babamın emeklimaaşı hakkında
merhaba;
Babamı 2004 senesinde kaybettik. Vefatındna sonra anneme emeklimaaşı bağlandı ve oran 3/4. aylık bağlanma oranı %67,90 olarak geçiyor ssk da. 3/4 üzerinden hesaplandığında bu oranın %75 olması gerekmiyor mu?
Ayrıca ben de bekarım ama sigortalı bir işte çalışıyorum.Kızı olarak babamın maaşındna faydalanabilirmiyim. Faydlandığım taktirde annemin maaşında bir azalma olur mu?
Teşekkürler
Cevap: Vefat eden babamın emeklimaaşı hakkında
Alıntı:
butter rumuzlu üyeden alıntı
merhaba;
Babamı 2004 senesinde kaybettik. Vefatındna sonra anneme emeklimaaşı bağlandı ve oran 3/4. aylık bağlanma oranı %67,90 olarak geçiyor ssk da. 3/4 üzerinden hesaplandığında bu oranın %75 olması gerekmiyor mu?
Ayrıca ben de bekarım ama sigortalı bir işte çalışıyorum.Kızı olarak babamın maaşındna faydalanabilirmiyim. Faydlandığım taktirde annemin maaşında bir azalma olur mu?
Teşekkürler
Annenizin aldığı maaş; kocasından bağlanan emekli maaşı değil, kocadan dolayı alınan "dul maaşıdır".
Eğer çalışmıyor olsaydınız babanızdan size "yetim maaşı" bağlanırdı. Bir sosyal güvenlik kurumundan maaş alırken yetim maaşı alamazsınız.
Olurda birgün işsiz kalırsanız, babanızdan dolayı yetim maaşı alabilirsiniz. Böyle bir durumda aylık oranları anne %60 , siz %30 olmak üzere toplamda %90 oranında maaş alırsınız.
Peki bu soylediginiz oranlar SSK için ve BAGKUR İÇİN aynımıdır...
:alala