İzale-i şuyu ve iyi niyet
Babamdan miras kalan bina için, izelei şuyu kararı verildi. Bilirkişi 750.000 tl değer biçti. İhaleye katılan olmadı. İkinci ihalede, ben 598.000 verdim, abim599.000 verdi. Diğer iki muris ile ihaleye dışardan giren diğer kişi artırımda bulunmadı. 599.000 tl'ye abimde kaldı. Ancak, parayı yatıramadı. 598.000 tl'ye alıp almayacağım soruldu. Almayacağımı söyleyince, üçüncü ihaleye çıkıldı. Benden başka katılan olmadı. 300.000 tl'den açılmıştı. Ben de 300.000TL'ye aldım.
Abim iyi niyet olmadığı gerekçesiyle dava açtı. İkinci ihaleye dışardan katılan kişiye tehditde bulunduğumuzu iddia etmiş.
Abimin alacaklıları da kalan payın alacaklarına yetmediği gerekçesi ile davaya müdahil oluyorlar.
Bu ihale fesih olur mu?
Cevap: İzale-i şuyu ve iyi niyet
Mahkemeyi ikna edemezseniz olabilir.
mahkemeyi ikna etmek için negibi bir yol izlememiz gerekiyor...ilginiz içinde teşekkürler.
zor bir soru olduğunun farkındayım...
Zorluğu dosyanıza ve sorununuzun geneline hakim olmamaktandır. Avukatınız için kolaydır. Biz ön bilgi vermeden öteye gidemeyiz.
* Peki bu kişi 599.000 tl ye alırım diyerek alamadığı takdirde herhangi bir cezayi müeyyide ile karşılaşır mı?
* Öğrenmek istediğim bir diğer konu ise; ihaleye girmek için herhangi bir bedel yatırılıyor mu? (Yani elini kolunu sallayan ihaleye girip fiyat yukseltebilir mi?)
Cezai müeyyide yok, teminat yatırılması şart koşulmuşsa ordan bir kesinti yapılabilir.
Hissedarlar satışa teminatsız kabul edilebilirler belki, dışardan elini kolunu veya orasını burasını sallaya sallaya girenler teminat yatırmak zorundadırlar.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Cezai müeyyide yok, teminat yatırılması şart koşulmuşsa ordan bir kesinti yapılabilir.
Hissedarlar satışa teminatsız kabul edilebilirler belki, dışardan elini kolunu veya orasını burasını sallaya sallaya girenler teminat yatırmak zorundadırlar.
Herhalde yani.:):)