-
Kıyı Kenar Kanunu
Koy sinirlari dahilinde kiyi kenar cizgisi icinde kalan 5 donum arsam var. Cevresinde evler yapili ancak bana bina yapma izni verilmiyor. Devlete satmak, degis tokus yapmak istiyorum. Muhtar, kaymakam, vali bana cevap vermiyor. Ne yapmam gerekli? Nereye bas vurmaliyim?
AB ye gidebilir miyim?
Cevabiniza cok tesekkur ederim
-
Cevap: Kıyı Kenar Kanunu
3.11. Kıyı kenar çizgisinin tespitinden sonra, taşınmaz malları kıyı alanında kalan malikleri mağdur etmeyecek çözümler üretilebilir. Bu türdeki taşınmaz mallar; rayiç değerinden satın alınabilir, kamulaştırılabilir veya takas edilebilir. Belirtilen hususlarda yasal düzenleme yapılması durumunda, Maliye Bakanlığınca açılacak tapu iptal davalarına gerek kalmayacağı gibi kıyı alanında özel mülkiyete konu taşınmaz malların malikleri tarafından idareler aleyhine açılabilecek diğer davaların asgari düzeye ineceği,
--------------
Yukarıdaki bölüm:
BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞINA
(Teftiş Kurulu Başkanlığı)
sunulmuş, Kıyı Kenar Kanunu ve buna bağlı Yönetmelikle ilgili olarak sunulmuş rapordan alınmıştır.
Anlaşıldığı kadarıyla bu hususta bir mağduriyetten söz edilmektedir.
Ben olsam;
Arsanın bulunduğu il valiliğine gerekli tapu bilgilerini vererek rayiç bedel üzerinden istimlakinin sağlanmasını, eşdeğer yer ile takas edilmesini isteyen bir yazıyı iki nüsha olarak (Biri sizde kalmak üzere) İTM olarak gönderir gereğinin yapılmasını beklerdim.Altmış gün içinde yapılmaz veya cevap verilmezse ret edilmiş sayılacağından, bu işlemle ilgili idare mahkemesinde dava açardım.Avukatın "Mülkiyet Hakkı"ndan başlayarak, AİHM kararlarına kadar birçok dayanak bulabilir.
Hukukçu değilim.
İyi günler...