Alamadığım maaşımı nasıl alırım
24/05/2009 tarihinde 700 tl maaşla otopark görevlisi olarak işe basladım. Maaşımı ve sigortamı düzgün bir ödeme yapmadıkları için 16/12/2009 tarihinde işten kendi isteğimle ayrıldım .fakat bu tarihler arasında çalışmalarımın karsılığı olarak toplam 2.400 tl (ortalama 4 aylık ) alacağım vardır.söz konusu alacaklarımın işverenden alabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir
sigortamda toplam gün sayısı :93 gün olarak gösterilmiştir .işyeri sahibi sigortamı haberim olmadan girdi çıktı yapmıştır.
Bu konuda yardım ederseniz sevinirim
Cevap: Alamadığım maaşımı nasıl alırım
hukukcularımızdan yardım bekliyorum ilginize teşekkür ederim saygılarımla
Ücretlerinizin ödenmemesi ve eksik ödenen primleriniz nedeniyle Bölge Çalışma Müdürülüğü ne şikayette bulunabilirsiniz.
İşverene noter kanalıyla ihtar gönderip ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildirmek te, bazen işe yarayabiliyor dava açmadan.
Gene ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız ve çalışmanızı ıspatlamanız gerekecektir.
yardımlarınız için teşekkür ederim sayın erdoğan kırcalı
06 / 02 / 2010 tarih 18:30 saatinde işveren beni görüşmeye çağırmıstır. borclu olduğu paranın tamamınmı vereceğini söyleyip bana maaş borduralarını ve sigorta çıkıslarımı imzalamamı söyledi bende iyi niyetine güvenerekten imzaladım. akibetinde bana para vermeden alacağın kalmamıstır dedi. mesai saati dışında olduğu için herhangi bir işlem yapamadım suanda benim imzaladığım kağıtlar neticesinde bütün haklarımı kaybetmişmi sayılıyorum bundan sonra ne yapmam gerektiğini acilen söylerseniz çok memnun olacağım