Ölen Kişinin Hesabından Para Çekimi
İyi günler dilerim. Babam Kasım Ayı içerisinde vefat etti. Ben ölümünden sonra bankamatik kartıyla eşinden (Annemden) almış olduğu BağKur parasının Eylül ve Ekim aylarına ait parayı çektim. Kasım ayına dokunmadım. İleride Devlet herhangi bir sorun çıkarır mı ?
Cevap: Ölen Kişinin Hesabından Para Çekimi
Çıkarır. Size ait olan bir kart ile, sizin hesabınızdan para çekilirse, siz sorun çıkarmaz mısınız?
Oğlumsa şayet çeken sorun çıkarmam. Peki bu durumda ne yapmam gerekir. Veraset İlamı için başvurdum ama henüz sonuçlanmadı. Banka müdürüyle konuşsam ve hesaba çektiğim parayı geri iade etsem ?
Alıntı:
BOZKIRKURDU rumuzlu üyeden alıntı
Oğlumsa şayet çeken sorun çıkarmam. Peki bu durumda ne yapmam gerekir. Veraset İlamı için başvurdum ama henüz sonuçlanmadı. Banka müdürüyle konuşsam ve hesaba çektiğim parayı geri iade etsem ?
varisler olarak aranızda bir sorun yoksa babanıza ait paraları çekebilirsiniz...
veraset ilamı çıktıktan sonra, veraset harçlar vergi dairesine babanızın, ölüm tarihi itibariyle banka mevduatlarını bildirirseniz hiç bir sorun çıkmaz.
Babanız vefat ettikten sonra babanıza maaş yatırmamaları lazım, ancak yatar ve siz de çekerseniz, ödeme emri gönderirler.