Hakimin izinli olması yargıtaya gönderilmesine engel olur mu?
merhaba.bizim boşanma mahkememiz 4 yıl sürdü.4 yılın sonunda mahkeme 10000 tl maddi ve manevi tazminat ile aylık 150 tl nafaka olarak karar verdi.ben de dosyayı ankara ya yargıtaya gönderdim.yargıtay ONAMA diye karar verdi.avukatıma sorduğumda tekrar karar bozma ya gönderebileceğimizi söyledi.harcı yatırdım tekrar.mahkeme hakiminin izinli olduğu için dosyayı henüz gönderemediğini söyledi.dosya ocak ayının 1. haftasında geldi.sanırım dosya geldikten sonra 15 gün içinde gönderilmesi gerekiyordu.ama avukat hakim izinden döndükten sonra da gönderebileceğimizi söyledi.böyle bişi var mı?bıktım artık. :( bana bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum.ayrıca tekrar karar düzeltmeye giderse ne kadar sürede dönüyor.çok teşekkürler...:'(
Cevap: hakimin izinli olması yargıtaya gönderilmesine engel olur mu?
Karar düzeltme dilekçenizin süre içinde havalesi yapılmışsa sorun olmayacaktır.
Hakim'in UYAP'tan onayı, şifresi gerektiğinden hakim olmadan gönderilmesi mümkün değil.
Avukatınıza güvenin.
dosya şuan hakim olmadığı için gönderilemedi.15 gün geçtiği için zamanaşımından dolayı artık gönderilemez mi?ayrıca tekrar gönderilirse ne kadar sürüyor gidip gelmesi?teşekkürler...
4 yıl mı? bu en ya yazık günah değil mi bu insanlara ya?bundan sonra kime naısl güvenipte yuva kuracaklar.eminim evliilk kelimesinden uzun süre uzak kalacaklardır.geçmiş olsun
sormayın.bu mahkeme yüzünden çok sevdiğim insanı bile kaybettim.gerginlikten.hala da bitmiyor.herşeyden soğudum artık...
Mahkemeler, tarafların kanıt ve beyanları doğrultusunda hareket ederler. Eğer her iki taraf da boşanmayı kabul edip, temyiz etmezlerse, dava hemen biter. Ancak, sanırım taraflar davayı uzatmak için ne gerekiyorsa yapmış.
Hakim, kanıtları toplamayıp, hemen davayı bitirseydi, bu sefer de, hakime güvenemeyecek miyiz diye sorardınız.
Anladığım kadarıyla karar düzeltme yoluna gidiyorsunuz. Bu da mahkemeyi uzatır ve hala evli görünürsünüz.
ben nafaka ve tazminatın bozulması için 2.kez yargıtaya göndermek istedim fakat hakim izinli olduğu için 15 günü geçti ve hala gönderemedik.ne yapmalıyım?
evet eski eşim boşanmamak yani mahkemeyi uzatmak için elinden geleni yapıyor.uzlaşmaya da gitmediler.yoruldum artık :(
Alıntı:
altinayca rumuzlu üyeden alıntı
evet eski eşim boşanmamak yani mahkemeyi uzatmak için elinden geleni yapıyor.uzlaşmaya da gitmediler.yoruldum artık :(
Yargıtaya gitmezseniz ne kaybedeceksiniz, ne kazanacaksınız?
2 nolu iletimi tekrarlıyor ve ekliyorum.
Dosyanızın Yargtay'a gönderilme işi sizin işiniz değil. Bu mahkemenin görevidir. Süreç yavaş işler, dilekçelerin karşı tarafa tebliği, onların karar düzeltme dilekçesi vermeleri... gerekli süreler geçtikten sonra gönderilmesi.
Boşanma'yı da mı temyiz ettiniz yoksa?