-
Mahkeme Kararı
Selam..2003 tarihli senet için hakkımda yapılan icra takibine zamanaşımı bakımından itiraz ettim ve zamanaşımı davası açtım..Mahkeme kararı aynen şöyle:
20.08.2003 tarihli senet için 15.09.2003 tarihinde tebliğ edildiği,31.05.2005 tarihinde işlemden kaldırıldığı,12.06.2006 tarihinde yenilendiği (bu tarihte bana hiçbir tebliğ gelmedi ve ben hakime bu durumu belittim.) 31.08.2008 tarihinde ikinci kez işlemden kaldırıldığı ve 02.09.2009 tarihinde yenilendiği ve borçluya tebliğ edildiği görüldü..
KARAR: Davanın reddine...
Son tebliğ tarihi (ki bana tebliğ edilmediği halde) 12.06.2006 ve sonraki yenileme tarihi 02.09.2009..Yani son iki işlem arasında 3 yıldan fazla zaman geçmiş.Senetlerdeki 3 yıllık zamanaşımı bu durumda geçerli olmaz mı...Karar için Temyiz yoluna gitmelimiyim,yoksa karar doğrumu..?
Not:3.600 TL borcuma karşılık 9.500 TL ödeme yaptım ve halen 16.500 tl daha para istiyorlar..Çok çaresiz kaldım..Lütfen yardımcı olun..Saygılar...
-
Cevap: Mahkeme Kararı
Mahkemeler her zaman doğru karar vermezler. Yargıtay, bu nedenle var. Kararı temyiz edin.
-
Temyiz kararı doğru bulmazsa yargılama yeniden mi yapılır yoksa temyiz kararı nihai kararmıdır..Saygılar..
Son olarak Dava A İl'inde görüldü fakat ben B ilçesinde yaşıyorum..Temyiz dilekçesini yaşadığım ilçedeki Asliye Hukuk Mahkemesine verebilirmiyim.
-
Temyiz incelemesinde Yargıtay kararı hangi sebepten bozarsa, mahkeme o sebeplere bakarak kararını değiştirir (uyma) ya da kararından eminse aynı kararı verir (direnme).
Temyiz dilekçenizi en yakın adliyeden verebilirsiniz.
-
Temyiz etmekte haklı tarafımın olup olmadığını değerli üstadlardan öğrenmek istiyorum..Saygılar..