Cevap: İnternet sitesi yapımı
Sözleşme yapıldıktan sonra meydana gelen olaylar eğer sözleşmenin gereklerini zamanında yerine getirmenize engelse karşı tarafın anlayış göstermesi gerekir.Fakat sözleşmeyi zamanında yerine getirmenize engel olan nedenler hakkaniyetin gereklerine uymalı.Böyle bir durum söz konusu ise kaporayı geri vermemeniz doğru olandır.
İşi zamanında teslim etmemi engelleyen olay için yapabileceğim hiç bir şey yok, müşterime de durum oluştuğunda haber verdim ve işin kısa bir süre sarkabileceğini bildirdim o zaman bir şey demedi, fakat şimdi kaporayı istiyor, kaporayı vermek mesele değil canımı sıkan iki aylık emeğimin boşa gidecek olması.
Alıntı:
kemax rumuzlu üyeden alıntı
İşi zamanında teslim etmemi engelleyen olay için yapabileceğim hiç bir şey yok, müşterime de durum oluştuğunda haber verdim ve işin kısa bir süre sarkabileceğini bildirdim o zaman bir şey demedi, fakat şimdi kaporayı istiyor, kaporayı vermek mesele değil canımı sıkan iki aylık emeğimin boşa gidecek olması.
Durum söylediğiniz gibi cereyan ettiyse karşı taraf kötüniyetli demektir zaten siz durumu karşı tarafa bildirmekle ve uzlaşmaya çalışmakla elinizden geleni yapmışsınız.Bu nedenle iki aylık emeğinize karşı kapora hakkınızdır.