Satın aldığım aracın kilometresi düşürülmüş
Arkadaşlar pazartesi 46200 km satın aldığım aracı servisine götürdüğüm zaman usta kilometrenin düşürüldüğünü ve en az 140000km olduğunu söyledi aracın hiçbir serviste kaydı yok ancak eksper bunu anlayabiliyor ne yapmalıyım maddi manevi kayba uğradım dava açsam uzun sürermi haklı bulunabilirmiyim tüketici mahkemesine gitmeyi düşünüyorum sizce nasıl bir yol izlemeli tutanak tutmalımıyım.
Cevap: Satın aldığım aracın kilometresi düşürülmüş
AYIPLI MAL: Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen, standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Bu durumda haklarınız şunlar;
Satın aldığınız mal veya hizmetin ayıplı olduğunu anlamanız durumunda; malın teslim tarihten itibaren 30 gün içerisinde satıcıya veya sağlayıcıya başvurarak;
Ödediğiniz bedelin iade edilmesini,
Malın ayıpsız olanıyla değiştirilmesini,
Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimini,
Tazminat isteme haklarından birisini talep edebilirsiniz. Satıcı talebinizi yerine getirmekle yükümlüdür.
Yerine getirmediği takdirde, Tüketici Mahkemesine başvurabilirsiniz.
Cevap: Satın aldığım aracın kilometresi düşürülmüş
Alıntı:
av.ferda rumuzlu üyeden alıntı
AYIPLI MAL: Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen, standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Bu durumda haklarınız şunlar;
Satın aldığınız mal veya hizmetin ayıplı olduğunu anlamanız durumunda; malın teslim tarihten itibaren 30 gün içerisinde satıcıya veya sağlayıcıya başvurarak;
Ödediğiniz bedelin iade edilmesini,
Malın ayıpsız olanıyla değiştirilmesini,
Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimini,
Tazminat isteme haklarından birisini talep edebilirsiniz. Satıcı talebinizi yerine getirmekle yükümlüdür.
Yerine getirmediği takdirde, Tüketici Mahkemesine başvurabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim ancak bu ürün 0 olmadığı için ve sözleşmede görerek ve beğenerek aldığıma dair noterden imza attığım için kazanma şansım varmı ? ayrıca bu tip davalar sizce nekadar sürer bu nu şunin için soruyorum benim arabaya binebilmem için bakım ve onarım yaptırmam gerekiyor ve bunlkarı yaptırdıktan sonra ise araca bakacak bir eksper yanılabilr ve ayrıca 2 sene sonra bitecek davanın bana faydası olmaz zararı olur . Bu konuda bir serviste tutanak tutdurmam gerekirmi böyle bi dava yı kazanan oldumu daha önce?