Suçum yokken şüpheli sanık oldum, ne yapmalıyım?
bana karşı huzur ve sükunu bozduğum iddia edilerek bir dava açılmış ve davada şüpheli sanık konumundayım. olay şudur: Gizli numaradan birini birkaç kez aramıştım ve savcılık bunu benim yaptığımı tespit etmişti. Bende bu konuda ifade verdim ve aramaları yaptığımı kabullendim. Aramalarda konuşma yada hakaret yoktu. Benim aramalarımdan birkaç ay sonra bu kişiye isimsiz msjlar gelmiş (yurtdışı kaynaklı msjlar) ve davayı açan kişi bunları benim attığımı iddia ediyor ve olayla ilgili bir tanık göstermiş. Tanık ise benim lehimde ifade vermiş. Ellerinde benim msj yolladığıma dair delil yokken, msjları benim yolladığım iddia edilerek ve msjlar delil olarak gösterilerek dava açılıyor. Ayrıca davayı açan kişi beni arayıp hakaret ve tehdit ediyor üstüne de..
Benim sorum şudur: Olayla ilgili ceza alma ihtimalim var mıdır? Ortada bir delil yokken kendimi savunmak, o mahkemeye katılmak zorunda mıyım? Savunma yapmam gerekiyorsa, bunu bir avukata bırakmak benim için daha mı yararlı olur?
Cevap: Suçum yokken şüpheli sanık oldum, ne yapmalıyım?
Sen kabul etmediğin sürece kanıta dayanmayan hiçbir delilden ve beyandan ceza almazsın.Mahkeme maddi delilleri göz öneünde bulundurarak ceza verir.Ama davalarını takip et senin aleyhinde bir sonuç çıkmaması için.Ben avukat değilim tecrübelerim bu şekilde.
Alıntı:
hsnsft rumuzlu üyeden alıntı
Sen kabul etmediğin sürece kanıta dayanmayan hiçbir delilden ve beyandan ceza almazsın.Mahkeme maddi delilleri göz öneünde bulundurarak ceza verir.Ama davalarını takip et senin aleyhinde bir sonuç çıkmaması için.Ben avukat değilim tecrübelerim bu şekilde.
yanıtınız için teşekkür ederim. Peki davayı bir avukat yardımıyla takip etmeme gerek var mı? sonuç olarak ortada delil olmayan bir durum
Avukat yardımı almak sizin yararınıza olaraktır.Teknik olarak bizlerin bilmediği birçok durum hakkında onların bilgileri var.Teknik olarak eksikliğimiz olduğu noktalarda basit bir işi içinden çıkılmaz duruma getirebiliriz.Bu yönden avukat önemli.Fakat dediğin gibiyse delil yoksa sadece müşteki beyanı varsa delil olarak bundan ceza almazsın diye düşünüyorum.Benimde benzer bir durumda iddianamede üzerime işlemediğim suçlar atılmıştır.Sonuç olarak hiçbirini kabul etmedim kanıtıda yoktu.Daha sonra o maddeleri dosyadan çıkardılar.Yine kendi konunu bir avukata danış yine en azından bir avukata mahkemeye dilekçe yazdırman profesyonel yardım alman senin oldukça yararına olacaktır.
Alıntı:
hsnsft rumuzlu üyeden alıntı
Avukat yardımı almak sizin yararınıza olaraktır.Teknik olarak bizlerin bilmediği birçok durum hakkında onların bilgileri var.Teknik olarak eksikliğimiz olduğu noktalarda basit bir işi içinden çıkılmaz duruma getirebiliriz.Bu yönden avukat önemli.Fakat dediğin gibiyse delil yoksa sadece müşteki beyanı varsa delil olarak bundan ceza almazsın diye düşünüyorum.Benimde benzer bir durumda iddianamede üzerime işlemediğim suçlar atılmıştır.Sonuç olarak hiçbirini kabul etmedim kanıtıda yoktu.Daha sonra o maddeleri dosyadan çıkardılar.Yine kendi konunu bir avukata danış yine en azından bir avukata mahkemeye dilekçe yazdırman profesyonel yardım alman senin oldukça yararına olacaktır.
teşekkür ederim.. Peki bu dava bittiğinde, haksız yere beni suçlayan kişiye dava açabilir miyim? Açtığım dava sonucunda o kişi ne gibi bir ceza alır?