Boşanma davası sırasındaki ortak mallar
Selamlar,
Şu anda süren bir çekişmeli boşanma davam var. Eşimden tazminat ve düğünde takılan ve el konulan altınlarımı istedim.
Şimdi sorum şu. Ben hala eşimle evlenirken aldığımız eşyaları kullanıyorum.
Bunları satarsam; mahkemede neyle karşılaşırım?
Cevap: Boşanma davası sırasındaki ortak mallar
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Şu anda süren bir çekişmeli boşanma davam var. Eşimden tazminat ve düğünde takılan ve el konulan altınlarımı istedim.
Şimdi sorum şu. Ben hala eşimle evlenirken aldığımız eşyaları kullanıyorum.
Bunları satarsam; mahkemede neyle karşılaşırım?
Siz satmadan önce eşiniz eve gelip eşyaları toplayıp götürebilir. :) Üstelik bu konuda hiçbir yasal işlem de yapılamıyormuş. Kilidinizi değiştirdiniz mi?
Eşiniz o eşyaların değerinin / ederinin yarısını talep edebilir.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz o eşyaların değerinin / ederinin yarısını talep edebilir.
Hangi değer üzerinden İlknur Hanım? Sıfır eşya kabul edilip o değer üzerinden değildir inşallah? :)
Tasfiye sırasındaki değeri.
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Hangi değer üzerinden İlknur Hanım? Sıfır eşya kabul edilip o değer üzerinden değildir inşallah? :)
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Tasfiye sırasındaki değeri.
Mal rejimin tasfiyesi sırasında malın rayiç bedeline bakılır. Rayiç bedel edinim yani fatura değerinden yüksekse rayiç bedelden, fatura değerinden düşükse fatura bedelinden değerlendirme yapılır. Ödeyeceğiniz miktarda bu değer üzerinden olacaktır. Değer size yoksek gelirse siz de yıpranmanın hesplanmasını istersiniz..
Geçmiş olsun
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Mal rejimin tasfiyesi sırasında malın rayiç bedeline bakılır. Rayiç bedel edinim yani fatura değerinden yüksekse rayiç bedelden, fatura değerinden düşükse fatura bedelinden değerlendirme yapılır. Ödeyeceğiniz miktarda bu değer üzerinden olacaktır. Değer size yoksek gelirse siz de yıpranmanın hesplanmasını istersiniz..
Geçmiş olsun
Şimdi benim 2001'de aldığım Kelebek marka bir 3'lü kanepem var mesela. O zaman 700 TL civarında bir paraya almıştım. Şimdi bunun yenisi 1.500 TL civarında olsa gerek. Geçen sürede epey yıprandı tabii. Eskiciye gösterseniz 100-200 liradan fazla vermez.
Bu örnekten hareket edersek benim Kelebek kanepeye ne kadar bedel biçilir? Tahminen tabii.:alala
Alıntı:
Şimdi benim 2001'de aldığım Kelebek marka bir 3'lü kanepem var mesela. O zaman 700 TL civarında bir paraya almıştım. Şimdi bunun yenisi 1.500 TL civarında olsa gerek. Geçen sürede epey yıprandı tabii. Eskiciye gösterseniz 100-200 liradan fazla vermez.
Bu örnekten hareket edersek benim Kelebek kanepeye ne kadar bedel biçilir? Tahminen tabii.:alala
700 TL fatura bedeli. Rayiç bedeli 200 TL. Fatura bedeli üzerindne değer biçilecek. Sizde yıpranma payının düşülmesini istersiniz..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
700 TL fatura bedeli. Rayiç bedeli 200 TL. Fatura bedeli üzerindne değer biçilecek. Sizde yıpranma payının düşülmesini istersiniz..
Bitmiş bir evliliğin izlerini taşıyan eşyaları eşler ne yapar, neden ister, onu da hiç anlamam.
Cevaplarınız için çok teşekkürler Sayın Dardayım.
Alıntı:
Bitmiş bir evliliğin izlerini taşıyan eşyaları eşler ne yapar, neden ister, onu da hiç anlamam.
Cevaplarınız için çok teşekkürler Sayın Dardayım.
Kullanacaklarından değil. Karşı tarafın elinden almanın verdiği dayanılmaz haz varya.. Hani domuzdan kıl çekme denilen kavram varya.. Canı yanacak ya karşı tarafın, hani mal canın yongası ya...
Yetmezmi ?