Tanık Beyanın Tasdiklenmesi Hakkında!
Merhaba, Ogrenmek istedigim konu su sekildedir:
Turkiye`de yasan bir Turk vatandasi olarak, Yurt disinda yasayan bir Turk vatandasi olan tanidigim icin, Turkiye`de yasadigi bir sorunu ile ilgili yazili beyan/taniklik vermek istiyorum. Bu yazili beyanim/tanikligim yurt disindaki bir mahkemede kanit amacli kullanilacaktir.
Arastirdigim kadari ile bu tur belegeler noter tarafindan degil sadece ve sadece Savcilik tarafindan incelenip onaylanmasi/tasdiklenmesi gerekiyormus.
Bu bilginin dogrulugunu ve hangi kanun/madde/yasa/mevzuata istinaden oldugunu tarafima iletirseniz sevinirim. (Yanilmiyorsam Medeni Kanununda yeni yapilan bir degisklik ile )
Gostermis oldugunuz ilgiye simdiden tesekkur ediyor saygilar diliyorum.
Cevap: Tanık Beyanın Tasdiklenmesi Hakkında!
Burda bir mahkemede tanıklık yapacaksan yaparsın, yurt dışındaki yakının burdaki dosyayı yurt dışındaki mahkemeye delil olarak bildirirse yabancı mahkeme burdaki mahkemeye yazı yazar dış işleri bakanlığı kanalı ile görülür bu işler.
Oncelikle cevap icin tesekkurler, ama ya ben iyi anlatamadim ya da siz yanlis anladiniz.
Olay su :
Ingiltere`ye iltica davasi olan bir arkadasim Gocmenlik Mahkemesine sunmak uzere sahit ifadesi yazili olarak hazirladim.YAni bireysel bir durum, fakat bu beyanin bana ait oldugunu onaylatmak icin Notere gittim Noter biz yapmiyoruz savcilar inceliyor onayliyor once dediler.Sonucta Turkiye de buna en azindan apostil sehri koydurmak zorundayim ki yurt disinda gecerli sayilsin.
Bu konudaki yetkili merci kimdir diye sormak istedim ki hangi savci ile noter ile gorustuysem bugun kendileri bizim isimiz degil diyorlar.
En yakın adliyeye gidin, adalet komisyonundan sağlıklı bilgiyi edinebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
En yakın adliyeye gidin, adalet komisyonundan sağlıklı bilgiyi edinebilirsiniz.
Tesekkur ederim Sn, Avukat Bey, en iyi yonlendirmeyi siz yaptiniz.
Iyi Calismalar