Askerlik nedeniyle işten ayrılma
askerlik nedeniyle işyerimden ayrıldım.fakat sigorta çıkışımı istifa olarak vermişler.askerlik nedeniyle vermemişler.Bunu nasıl düzelttirebilirim.ayrıca ssk çıkışımda 1 ay geç verilmiş.şu anda işsizlik ödeneğine başvurmak istiyorum ama talebim olumlu karşılanmıyor.Bu sorunu nasıl düzelttirebilirim.
Cevap: Askerlik nedeniyle işten ayrılma
Askerlik nedeniyle ne zaman ayrıldınız, askerliğinizi tamamlayıp döndünüz mü?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik nedeniyle ne zaman ayrıldınız, askerliğinizi tamamlayıp döndünüz mü?
5 ağustos 2009 da işten ayrıldım.askerlik süresince izin kullanmadığım için 18 ocak 2010 da askerliğimi tamamladım.Kısa dönem olarak askerliğimi yaptım.ocak ayının sonunda askerliğim resmi olarak bitiyor.
Askerliğiniz bittiğinde işsizlik ödeneği için kuruma başvuruda bulunun mutlaka.
Kurum işten ayrılma sebebi nedeniyle muhtemelen başvurunuza olumlu cevap vermeyecektir.
Başvurunun hemen ardından, cevabı beklemeden iş mahkemesinde fesih sebebinin gerçek dışı olması nedeniyle dava açarsanız, dava sonucunda haklılığınızı ıspatladığınızda, ödenekten faydalanabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Askerliğiniz bittiğinde işsizlik ödeneği için kuruma başvuruda bulunun mutlaka.
Kurum işten ayrılma sebebi nedeniyle muhtemelen başvurunuza olumlu cevap vermeyecektir.
Başvurunun hemen ardından, cevabı beklemeden iş mahkemesinde fesih sebebinin gerçek dışı olması nedeniyle dava açarsanız, dava sonucunda haklılığınızı ıspatladığınızda, ödenekten faydalanabilirsiniz.
Erdoğan bey.Mahkemeye gitmeden bunu çözmenin bir yolu yok mu acaba?terhis belgesi mevcut.Herşey resmi kayıtta.mahkemesiz ssk ya dilekçe ile veya işyerim sigortaya başvursa halledilmez mi?bu kişinin çıkışını istifa olarak yazıldı fakat bu kişi askerlik nedeniyle işten ayrılmıştır şeklinde.
İşvereniniz SGK na durumu bildirse, idari para cezası uygulanacaktır, buna yanaşacağını sanmam.
Diğer taraftan rica-minnetle bu işi yapabilme şansınız bence hiç yok.
Ben olsam, daha fazla vakit kaybetmeden öncelikle işsizlik maaaşı için başvuruda bulunup, işlemi başlatırdım.