Emre itaatsizlik Ve Israr, Hapse Giriyorum
merhaba arkadaşlar
şubat 26 2009 askerden geldim mart 2008 yılında açılmış
bu davam vardır askeri mahkemede
olay kısaca annatmak gerekirse sabah iştimasında
beni meydana çıkarttıp tam teşisat girdirip üstümede 70 kilodan fazla
kum koyayak bana çakıl taşı kazdırmaya çalıştılar ben denedim ama yapamyınca ve sırtıma gırap girince
5 kere emir verdi takım komutanımız ve yapamadım dogal olarak emre itasizlik ve ısrardan mahkemeye verildim mahkeme çok uzadı ve 2 gün önce sonuçlandı ceza bir sürü indirimler var ama evrak babamın evine ulaşmış
bugun gün işinde elime geççek ben daha yeni nişanlandım ve hayatım kararcak
2.5 ay ceza aldım 40 gün lük evli bir insanım ve hapise girersem karirerim mahvolur bunla ilgili ne yapaiblirim nasıl yapcam temiz nasıl vercem bana bu konuda ne gerekirse yardım edin para vb.. ne varsa veririm ama cidden olay çok buyuk basit bir mahkeme degil çünkü dosya çok buyuk üstegmen bir sürü yalancı şahit tutmuş tanımadıgım başçavuşlar bile benim hakkımda şahit olmuş
lütfen bu konuda bana acil donüş yapın
Cevap: Emre İtiazllik Ve Israr (acil) Hapse Giriyorum
Alıntı:
djsami rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar
şubat 26 2009 askerden geldim mart 2008 yılında açılmış
bu davam vardır askeri mahkemede
olay kısaca annatmak gerekirse sabah iştimasında
beni meydana çıkarttıp tam teşisat girdirip üstümede 70 kilodan fazla
kum koyayak bana çakıl taşı kazdırmaya çalıştılar ben denedim ama yapamyınca ve sırtıma gırap girince
5 kere emir verdi takım komutanımız ve yapamadım dogal olarak emre itasizlik ve ısrardan mahkemeye verildim mahkeme çok uzadı ve 2 gün önce sonuçlandı ceza bir sürü indirimler var ama evrak babamın evine ulaşmış
bugun gün işinde elime geççek ben daha yeni nişanlandım ve hayatım kararcak
2.5 ay ceza aldım 40 gün lük evli bir insanım ve hapise girersem karirerim mahvolur bunla ilgili ne yapaiblirim nasıl yapcam temiz nasıl vercem bana bu konuda ne gerekirse yardım edin para vb.. ne varsa veririm ama cidden olay çok buyuk basit bir mahkeme degil çünkü dosya çok buyuk üstegmen bir sürü yalancı şahit tutmuş tanımadıgım başçavuşlar bile benim hakkımda şahit olmuş
lütfen bu konuda bana acil donüş yapın
Kararın tebliğinden itibaren temyiz için 7 gün süren var.Son günü bekleme .Hemen dilekçe yaz.Dilekçene temyiz ediyorum diye yazman yeterli.Posta ile gönderme en yakın sivil mahkmeye ver.Onlar gönderir.
peki askere mahkemeden geldi ceza ve nerde hapis yatcam sivilmi askererimi?
İkamet ettiğiniz yerdeki sivil mahkemede cezanızı çekersiniz ancak mutlaka temyiz etmelisiniz ve bu temyizi askeri ceza kanununu bilen bir hukukçuyla yapmanız gerekir diye düşünüyorum.
Alıntı:
djsami rumuzlu üyeden alıntı
peki askere mahkemeden geldi ceza ve nerde hapis yatcam sivilmi askererimi?
Terhis olduğun için sivil cezaevinde yatarsın.
Dj Sami; Temyiz yolu açıkmı kararda ?
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Dj Sami; Temyiz yolu açıkmı kararda ?
Evet sayın arkadaşım temyiz açık, kararını tez elden temyiz et ama sanmaki bu durum seni bu işten kurtarır netice olarak askeri cezalar hiçbir şekide para cezasına cevrilmiyor yada denetimli serbeslik yoluyla halolmuyor temyiz etmen sana sadece zaman kazandırır. Askeri yargıtayda davan belki bir kaç yıl sürer niyetim kötü haber vermek değil ben cep telefonu yakaltıp emre itaatsizlikte ısrar suçundan mahkemeye çıktığımda bana da bölük komutanı verdiği kanaat raporunda iyi şeyler yazmıştı ama bu ceza almamı engellemedi kaldıki sen bir çok komutan benim hakkımda yalan ifadeler kullanmış diyorsun...
şimdiden geçmiş olsun.