İştirak nafakasını ödeyemiyorum
öncelikle verdiğiniz bilgileriniz için teşekkürler..
1 sene önce eşimden mahkeme kararıyla ayrıldım ve mahkeme 150 tl iştirak nafakasına hükmetti...
tam olarak 3 yıldır işsizim. sağlık sorunlarımda vardı.. boşanma nedenimiz de zaten buydu.. bu güne kadar iştirak nafakasını ailem ve dostlarımın yardımıyla ödeyebildim ancak bu ay ödeyemedim ve eski eşim beni icra ve hapis diye tehdit ediyor.. üzerime kayıtlı herhangi bir malım yok.. işim olmadığından dolayı kendi geçimimi dahi hala babam tarafından sağlıyabiliyorum.. nafaka ödememek gibi bir niyetimde yok.. sadece 150 tl için 90 gün hapis cezasının verilmesi doğrumudur?
daha dava açılmadı ama ben bu durumda ne yapabilirim.. bir işe girene kadar bu iştirak nafakasını durdurabilir miyim? şu an babamın evinde kalıyorum.. ikametgahım yok.. babamın evine haciz gelebilir mi? veyahut ben bu iştirak nafakasını işsizliğimi ve ödeme güçlüğümü belgeleyip iştira nafakasının yeni bir işe girene kadar kaldırılmasını yada durdurulmasını yada düşürülmesini talep edebilir miyim?
kısaca iştira nafakasını maddi durumumun olmamasından işimin veya herhangi bir taşınır taşınmaz malım olmamasından dolayı ödeyemiyorum. Bir işim ve gelirim oldukça tabii ki iştira nafasını ödeyeceğim bu benim babalık görevim.. ancak şu an tıkandım ve ödeyemiyorum.. her 90 günde bir hapis mi yatmam gerekiyor.. Beni bu konuda aydınlatırsanız sizlere müteşekkür olurum..
saygılarımla