Daire tadilat sorumlulukları
Yeni aldığımız ve tadilat yapıp taşındığımız dairemizin altındaki dairenin banyosunda, dairemizin çıkan kiracısının döneminde banyodan aşağıya akıntı varmış. Bize ilettiler biz tadilat ile bunu giderdik ancak kendi dairelerindeki zararıda karşılamamızı istediler.Bu durumda biz sıkıntıyı giderdiğimiz halde zarar konusunda da bir sorumluluğumuzda doğmaktamıdır
İkinci konu ,bulunduğumuz yer bir site genel kurul toplantısına katılma ve oylama sırasında mutlaka evin tapu sahibi yada kiracı ise kira sözleşmesindeki geçen isim mi katılmak zorunda ,bunların haricinde ev sakinlerinden herhangibiri katılıp oy kullanabilir mi ve kullanırsa geçerliliği olur mu ? bu durumda aksi iddia edilip oyun kabul edilmemesi gibi bir durum olabilir mi?
şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim....
iyi çalışmalar
Cevap: Daire tadilat sorumlulukları
çok zor bir soru değildir diye düşünmüştüm .....!!!!????yanılmıyorum değil mi?
Alıntı:
geryol rumuzlu üyeden alıntı
çok zor bir soru değildir diye düşünmüştüm .....!!!!????yanılmıyorum değil mi?
Çok zor bir soru!..Yanıtlayamıyoruz.
!!!!!!!! cevap gelecektir umarım
Alt katınızda bulunanın karşılaştığı zararı, yapılacak hasar tespit raporuna göre tazmin etmeniz gerekir. Alt katta oturan bu zararı, hasar tesbiti yaptırmadan kendi karşılayıp onarım belgelerini muhafaza etmediyse, bunu ispatlamak o'na düşecektir. Eğer bu zarar sizden önce konuttan faydalanan tarafından verilmişse, sizin bu borcu rücu etme hakkınız vardır.
Site genel kurul toplantısına katılacak olanlar, kat malikleri ya da onların yerine vekaletname ile görevlendirilen eş, anne, baba, çocuklar, kayınbaba veya kayınanneden birisi olabilir. Yani birinci derece akrabalar vekaletle sizi temsil eder ve oy kullanır.
tşkler 2. konu için kiracıysakdamı aynı şey geçerli
Alıntı:
geryol rumuzlu üyeden alıntı
tşkler 2. konu için kiracıysakdamı aynı şey geçerli
kiracı isen sen neden endişe ediyorsun ki sorun ev sahibin ile alttaki komsunun mulk sahibi arasındadır. sen aracılık eden kişisin en fazla..