Vasiyet ile Miras - Babanın Hukuku
Merhaba, Forumda bunun birçok örneği vardır ama ben direkt olarak yaşadığım olayı burada paylaşmak ve Hukuk Adam'larından bilgi talep etmek için yazmaktayım..
Şimdiden Teşekkür ediyorum...
Henüz hayat'ta olan Babamızın Çocuklarına '5 kardeş'e' (2 Kız 3 Erkek) Noter huzurunda vasiyet ile mirasını taksim etmek istemektedir..
Bir sorun var ki, Babamız Şuuru yerinde olmakla birlikte Parkinson hastalığına Yakalanmış yürümekte ve insanlar ile iletişim kurmakta hayli zorlanmaktadır.
Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıklarından ''Akli dengesi yerinde,karar verebilir'' onaylı Heyet raporu alınmıştır..
Fakat Babam kızlarından yana bir sorun yaşamaktadır.. Mal Taksimini yaparken babamızın kendi dile getirerek vermiş oldugu vasiyetine itiraz eden kızların verilenden daha fazlasını talep etmekle itirazlarını dile getirmekte, anlaşmaya bu nedenle varılamamaktadır.. Bu yönde babamızın açıkça mal taksimi için vasiyet yazma istegini nasıl yerine getirebiliriz ve bunu nasıl çözüme kavuştururuz efendim.. Birde, Tüm mal varlığı sadece, mülk ve hepsi hisseli olarak belirlenmiş Taşınmazlardır.
Bunun taksimi konusunda ne yapılabilinir..
Hayat'ta olan miras sahibi istediği şekilde mal taksimini nasıl gerçekleştirebilir..
Herşey için Teşekkür ederim..
Cevap: Vasiyet ile Miras - Babanın Hukuku
Size tavsiyem hastaneden yeni tarihli, aklı dengesi yerindedir raporunu alıp, aynı gün babanızla beraber iki tanıkla size en yakın bir notere başvuru yapıp düzenleme şeklinde bir vasiyetname yapmanız.
NOT: "Fiil ehliyeti bulunmayanlar, bir ceza mahkemesi kararıyla kamu hizmetinden yasaklılar, okur yazar olmayanlar, mirasbırakanın eşi, üstsoy ve altsoy kan hısımları, kardeşleri ve bu kişilerin eşleri, resmî vasiyetnamenin düzenlenmesine memur veya tanık olarak katılamazlar.
Resmî vasiyetnamenin düzenlenmesine katılan memura ve tanıklara, bunların üstsoy ve altsoy kan hısımlarına, kardeşlerine ve bu kişilerin eşlerine o vasiyetname ile kazandırmada bulunulamaz."
UMARIM SİZE YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR. GEÇMİŞ OLSUN.
Cevap: Vasiyet ile Miras - Babanın Hukuku
Kız kardeşlerinizin miras hakkı erkek kardeşleri ile aynıdır.
Düzenlenecek vasiyette, yasal miras payının yarısı olan saklı pay kadar miras hakkı tanınmışsa, kızkardeşlerinizin yapabileceği bir şey kalmaz yasal olarak.Saklı paydan az miras hakkı tanınırsa dava açarak saklı paylarının teslimini sağlayabilirler.