Davanın reddi ve son karar aşaması
davamın reddinden sonra , gerekçeli kararı aldım ve tarafıma tebliğ edildi ve ben Temyize gitmeyi düşünmüyorum. 3 yıllık filli ayrılık süresini bekleyeceğim. şu anda davalının temyize gidip gitmeyeceğini bekleme durumundayım ( nafaka uzatmak için böyle olabileceğini duydum). bu hafta itibariyle benim temyiz etme sürem doluyor.
- kararın kesinleşmesi için mahkemeye, "kararı kesinleştirmek istiyorum" gibi bir şerh mi koydurmam gerekir ??
- davalı'nın daha uzun süre nafaka almak adına ve de davayı uzatmak adına temyize gitme ihtimalini varsayarsak benim bu aşamada ne yapmam gerekir?
-davalı tarafa gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra da onun için de 15 günlük bir süre daha mı başlıyor?
- yani benim karşı tarafı kollayarak; eğer davayı temyiz etmezse hemen kararı kesinleştirmem mi gerekir?
yardımlarınızı rica ediyorum!!
Cevap: Davanın reddi ve son karar aşaması
Sizin bir şey yapmanıza gerek yok, karar taraflara tebliğ edildikten 15 gün içinde temyiz edilmezse kesinleşir. Mahkeme tebligat parçası dönünce temyiz edilmemişse kararı kesinleştirip kapatır dosyayı. Siz elinizdeki karara kesinleşme şerhini işlettirirsiniz ancak. Temyiz edilirse temyiz dilekçesi size tebliğ edilir varsa cevaplarınızı bildirirsiniz. Sonra Yargıtaya gider dosya.
Cevap: Davanın reddi ve son karar aşaması Davalının uygunsuz halleri
Merhaba; aile mahkemesine açmış olduğum dava reddedildi. Kararı, temyize götürmediğim takdirde bu sıralarda kesinleşecek.
Sormak istediğim ; bugün itibariyle, Davalı tarafın internet ortamında facebook sosyal iletişim sitesinde başka bir isimle kaydını ve fotoğraflarını gördüm. Bu fotoğraflarda, karşı tarafın sarmaş dolaş hallerinin yer aldığı fotoğraflar mevcut. Başka biriyle sarmaş dolaş halleri mevcut. Ayrıca başka hallerde iken de davalıya yapılan çeşitli övgüler, yakınlık durumlarını gösteren yorumlar mevcut. Bazı yerlerde de gerçek ismini ve de oturduğu yerin adresi doğum tarihlerinin hepsi gerçeğiyle uygun.
Benim açmış olduğum dava şiddetli geçimsizlik sebebiyle reddolundu. Tarafıma karar kesinleşinceye kadar tedbir nafakası bağlandı. Kendisini Darp ettiğim için Sulh Cezada ertelenmiş cezam dolayısıyla temyize gitmeyi düşünmüyorum. (gidersem dava reddinin onanarak geri geleceği söylendi).
- Hakim tarafıma tedbir nafakası koymuştu; bu belgelerle temyize gidip, mahkemeye sunarsam bu tedbir nafakasına itiraz etsem, nafaka kalkar mı ?
- Ya da karar kesinleştikten sonra , tekrar farklı bir gerekçeyle bir dava daha mı açsam ?
- Yoksa 3 yıllık filli ayrılık süresini mi beklemem gerekli? Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim!
- Şu halde , bu belgelerle ne yapmam gerekir? Ne yapabilirim ? Nasıl bir avantaja çevirebilirim?
Teşekkürler..
Cevap: Davanın reddi ve son karar aşaması Davalının uygunsuz halleri
Alıntı:
silahtaroglu rumuzlu üyeden alıntı
....Benim açmış olduğum dava şiddetli geçimsizlik sebebiyle....
Alıntı:
....Benim açmış olduğum dava .......reddolundu.....
Alıntı:
.....bugün itibariyle, Davalı tarafın internet ortamında facebook sosyal iletişim sitesinde başka bir isimle kaydını ve fotoğraflarını gördüm. Bu fotoğraflarda, karşı tarafın sarmaş dolaş hallerinin yer aldığı fotoğraflar mevcut. Başka biriyle sarmaş dolaş halleri mevcut. Ayrıca başka hallerde iken de davalıya yapılan çeşitli övgüler, yakınlık durumlarını gösteren yorumlar mevcut. Bazı yerlerde de gerçek ismini ve de oturduğu yerin adresi doğum tarihlerinin hepsi gerçeğiyle uygun. ..
Eşinizin sadakatsizliği ve buna bağlı olarak güven bunalımı nedeni ile ayrı bir dava açabilrisiniz. Bahsettiğiniz haller daha önce açtığınız ancak reddedilen dava konusundan ayrı bir durumdur ve ayrı bir dava sebebidir. Karar kesinleştikten sonra ayrı bir dava açabilirsiniz..
Geçmiş olsun..
karar kesinleştikten sonra bu belgelerle mahkemeye başvuruda bulunsam bunların geçerlililiği vardır di mi?
bende başka bir nick le onun bilgilerine ulaştığım için , hani bir uygunsuz durum sözkonusu olmaz?
ya da hiç bunlara bulaşmadan 3 yıllık süreci beklemek mi mantıklı olur dersiniz ??
teşekkürler.
Alıntı:
karar kesinleştikten sonra bu belgelerle mahkemeye başvuruda bulunsam bunların geçerlililiği vardır di mi?
bende başka bir nick le onun bilgilerine ulaştığım için , hani bir uygunsuz durum sözkonusu olmaz?
ya da hiç bunlara bulaşmadan 3 yıllık süreci beklemek mi mantıklı olur dersiniz ??
teşekkürler.
Yooo bence davanız kesinleştikten sonra bence bol bol delil elde etmeye çalışın. Sadece internetteki resimleri değil, gerçek yaşamında da takip edin, aldatıldığınıza dair delil elde edin derim.
Bol delil işinize çok yarar mahkemede. Hakimin ikna olmasını kolaylaştırır.
Benim naçizane birkaç sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim.
1) Gerekçeli kararda Temyize gitmezsem kesinleşmiş kararı elden alabilirmiyim. 2
2) Temyize davalı başvurabilir mi?(davayı uzatmak adına benim bunu engelleyebilmem için ne yapmam gerekir)
3) Kesinleşmiş karar Mart 2010 tarihinde çıktığında Mart 2013 de yeniden boşanma davası açarken hangi gerekçeyle açabilirim (Davayı aile birliğinin temelden sarsılması diye açmıştım.)
Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
safakuslu rumuzlu üyeden alıntı
Benim naçizane birkaç sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim.
1) Gerekçeli kararda Temyize gitmezsem kesinleşmiş kararı elden alabilirmiyim. 2
2) Temyize davalı başvurabilir mi?(davayı uzatmak adına benim bunu engelleyebilmem için ne yapmam gerekir)
3) Kesinleşmiş karar Mart 2010 tarihinde çıktığında Mart 2013 de yeniden boşanma davası açarken hangi gerekçeyle açabilirim (Davayı aile birliğinin temelden sarsılması diye açmıştım.)
Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
1- Evet elden, davanızın görüldüğü Mahkeme kaleminden alabilirsiniz.
2- Davalı yada davacı farketmez her iki tarafta Temyiz talebinde bulunabilir.
3- İstediğiniz gerekçe ile açabilirsiniz. Tabi ispatlamak şartı ile.
Teşekkür ederim yardımınız için; peki karşı taraf ne diye temyize başvursun ki boşanmak istemiyodu istediği oldu sonuçta ömrümün 3 yılı daha boşa gitmiş olacak.