Site Yaptırdık, Sözleşme Tarihinde Teslim Edilmedi
Merhaba değerli Avukatlar,
bundan yaklaşık 5,5 ay önce bir web tasarım firmasına bir internet sitesi yaptırmaya karar verdim.Gittim görüştüm ve 1,5 ayda sitenin teslim edileceğine dahi anlaştık.Yapılacak sitenin ne olduğu ve iki kurumun yükümlülükleri ile ilgili tek tek maddeler halinde sözleşme yaptık.
Sözleşmede gecikme durumu ile birlikte tazminat maddeleri ekledik, özellikle teslimat tarihinden 1 ay sonra başlama kaydı ile, her gecikme günü için anlaşılan bedelden % 3 kesinti, bununla birlikte sitenin 5 ayda tamamlanamaması durumunda anlaşılan bedelin bana geri verilmesi ve ilave bir o kadar daha verilmesi tazminat maddeleri idi.Başlangıçta ödemenin az bir kısmını yaptım, sitenin teslimatında ise geri kalan kısım yani tamamını verecektim.
Bugün itibariyle çalıştığım bu web tasarım firması ile ilişkilierim koptu telefonlarımı açmıyorlar biz yaptık bitti diyorlar, adeta kaçıyorlar çünkü yapamayacaklarını anladılar, benden paralarının tamamınıda almadılar ama benide dolandırdılar.Sonuçta hem maddi kayıbım oldu, hem zaman kaybım oldu, hem prestij kaybım.
Şu anda anlaşmada gözüken , yapılmamış veya yapılmış fakat hatalı birçok eksik ve hata var site üzerinde, sözleşmedede yazıyor bunlar, 5,5 ayda geçti..Ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum.Mahkemeye versem bunları ben nasıl ispatlıyacam.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.Sözleşmem elimde neler yapmalıyım.
Teşekkürler
Cevap: Site Yaptırdık, Sözleşme Tarihinde Teslim Edilmedi
Maddi ve manevi tazminat cezası açabilirsiniz. Avukat tutarsanız, hakkınızı söke söke alırsınız,merak etmeyin.
Cevap: Site Yaptırdık, Sözleşme Tarihinde Teslim Edilmedi
Sulh Hukuk Hakimliğine müracaat edip durumu tespit ettirin. Sonra bir ihtarname ile eksiklerin giderilmesini veya ödediğiniz paranın ve zararınızın ayrıca belirlediğiniz tazminatın ödenmesini ihtar edin. Şartlar yerine getirilmezse icraya verir yahut dava açabilirsiniz. Avukat vasıtasıyla bu işlemleri yaptırmanız daha iyi neticeler sağlayacaktır.