-
İşsizlik maaşı
merhaba 2 sorum olacaktı yardım edermisiniz ?
bir iş veren iki ayrı firmayı kendi bünyesinde bulunduruyor A ve B şirketi diyelim A şirketine 06.06.2008 de işe girdim 31.01.2009 da çıkış verip B şirketine giriş yaptılar kendi kafalarına göre. 01.02.2009 da giriş yaptılar ve ordanda 31.12.2009 da çıkışımı verdiler tamamen ... işsizlik maaşı almak istediğimi söyledim tamam ayarlarız dediler aradım öğrendimki normal çıkış vermişler ben istifa etmişim gibi ...bu durumda ne yapmalıyım çıkış vereli 19 gün oldu bugün. 30 gün içinde gidip işkura başvursam olurmu yada davamı açmalıyım ...
2.sorum bu iş yerine girmeden önce işsizlik maaşı alıyordum tekrar başvursam tekrar kaldığım yerden devam edebilirmiyim maaşa (08.02.2008 çıkış verilmişti 31.10.2008 e kadar alacaktım mayısı aldım diğerleri kaldı.devam edebilirmiyim maaşa?)
çok teşekkür ederim ilginize şimdiden...:)
-
Cevap: işsizlik maaşı
işkur sgk ya verilen belgeler ile bağlı.. istifa gözüküyorsa işkur bunu değiştiremez..
kıdem tazminatı vs aldınız mı ?? alacaklarınızı dava edebilirsiniz ??
bunun yanında işe iade açabilirsiniz..
bu davalar sonucunda haksız bir şekilde iş akdinizin sona erdirildiği ortaya çıkarsa o zaman geriye dönük olarak işsizlik maaşı talep edebilirsiniz..
sigortanızda sizin bilginiz dışında girdi çıktı yapmaları eğer siz aynı işyerinde aynı işi yapmaya devam ettiyseniz önemli değil onun aksi kanıtlanabilir..
-
Cevap: işsizlik maaşı
7 yıldır sigortalı olarak çalıştığım işyerinden 10.02.2010 tarihinde kendi isteğim ile ayrıldım.24.02.2010 tarihinde başka bir işe başladım.Bu işyerinden beni çıkardılar.işsizlik maaşından faydalanabilirmiyim?Ne yapmalıyım.Teşekkürler.İyi çalışmalar.