Senedin Geçerliliği Hakkında
Sayın Avukatlar
Damacana su sektöründe faaliyet gösteren bir firmadan bayilik alarak teminat senedi ve malen kesilmiş senetleri ana bayi niteliğini üstlenmiş olan firmaya verdik. Bayilik aldığımız markanın distribütörlüğü fesh edildiğinden dolayı bir avukata danışarak noter aracılığı ile senetlerin iadesi için ana bayiye ihtarname gönderdik. Fakat yazılı veya sözlü olarak hiçbir cevap verilmezken senetlerim 3. kişilere verilmiş ve benden ödeme talep ediliyor. Konu ile ilgili nasıl bir dava açmam konusunda sizlerin tecrübelerine ihtiyaç duymaktayım. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Cevap: Senedin Geçerliliği Hakkında
3. Kişilere verilmişse ödeyip ana bayiye rucu edebilir, tazminat davası açabilirsiniz. Bedelsiz senedi 3.şahıslara verdikleri için savcılığa şikayet edebilirsiniz.
hocam. merhabalar. elimde 1 ocak 2010 tarihli 6000 tl borç senedi bulunmakta. borçlu 1000 tl sini ödedi. ve tutanak tutarak 1 ocak 2010 tarihli senetten düşülmek üzere elden 1000 tl aldım diye. tutanağı normal a5 kağıdına yazdım verdim. tutulan bu tutanak senedi geçersiz kılmaz değilmi. içimi ferahlat hocam. saygılar...
Hepiniz bi alemsiniz ya, adama makbuz vermişsin ödemesi karşılığı senet sende niye geçersiz olsun.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hepiniz bi alemsiniz ya, adama makbuz vermişsin ödemesi karşılığı senet sende niye geçersiz olsun.
.................................................. .......................................
hocam allah razı olsun. içim ferahladı. işte hukuk konusunda o kadar çok zayıfımki insan tereddüt ediyor. birde insanlar ağzı boş durmuyor. hocam selametle...tekrar teşekkür ederim.
.................................................. ...............................