Şahsi mailin çalışan tarafından kayda alınması
İyi çalışmalar;
Uluslararsı bir firmada yönetici olarak çalışmaktayım.Yurtdışındaki firmamızdan yeni bir personel atandı.Malum zam ayı olduğu için yurtdışındaki firmalara CV gönderdim.Çalışma saatlerimiz 09:00 18:00.Bu yeni arkadaş masaüstü bilgisayarımdan Salı günü saat 21:40'da gmail hesabıma girip ( Windows Live Mail ) olduğu için maile tıklayınca gmail Gonderilenler öğesinden bu malleri kendi şirket mailine atmış ve silmeyi unuttuğu için bende kayıtlı.Gelen arkadaş Turkiyedeki ofisimizin elemanı gözükmüyor Belçika'ya bağlı ve burada sigortasız.Konu ile ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak için bir süre varmıdır?Ayrıca bu konu ile ilgili yöneticilerimiz yabancı uyruklu olduğu için onlara dava açabilirmiyiz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
Cevap: Şahsi mailin çalışan tarafından kayda alınması
Şİkayet süresi suç tarihinden itibaren 6 aydır. Bu kişinin işlediği suçtan dolayı yöneticilere dava açacaksanız elinize bir şey geçeceğini sanmıyorum.
Oncelikle teşekkür ederim,
Bu olay gerçekleştikten sonra 21.01.2010 tarihinde iş akdim feshedildi.Bana maaş konusunda anlaşamadığımız için iş akdine son veriyoruz dediler ve çıkış tazminat ve ihbar ücretini ödediler.Bende ibra ettim.Hatta yabancı uyruklu ust duzey yonetici bonsevis de verdi.Kanımca bu danışıklı bir işti ve benim bu saatten sonra herhangi bir yapacağım olay kalmadı diye düşünüyorum.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ne diye abuk subuk şeyler ekliyorsunuz güncelmi kalmak istiyorsunuz?