Boşanma öncesi ev işgali ve oğlumun mağduriyeti
ivedi konuya gireyim.....
oğlumu 9 aydır görmüyordum..9 ay boyuncada bosanma davası acmadım basıma ne geleceğini cok iyi biliyordum.(maalesef daha önceden elimde mahkemenin görme raporu olduğu halde oğlumu göstermemişti)bir cok kişiylede bu zaman zarfında görüşüp fikirlerimi beyan edip,onların bildiklerini dinledim.avukat arkadaslar bu konu hakkında beni fikir sahibi yaptı...boşanmadan istediğin zaman cocuğunu görebilir ve alabilirsin dediler.(kanundada bunun hiç bir sucu yok,öğrendim)bende yine oğlumu görmeye gittiğim bir gün aldım onu ve uzunca bir tatile cıktık...tabiki aradılar sordular büyük bir kızgınlıkla..tatildeyiz dedim...daha sonra sehir dısında bir yerde tatilimizi yaptık(yapıyoruz).karşı taraf evime izinsiz girmiş ne kadar akrabası var ise doldurmus..bilimum kesici aletler ve daha tahmin edemediğim envanterlerle beni bulunduğum evde beklediklerini ve geldiğimde bunun hesabını soracaklarını söylediler..(ölümle tehdit ediliyorum)...SUAL'im sudur....ben evime nasıl girebilirim...hangi kolluk kuvvetlerinden yardım talep edebilirim...kanunda sadece evli olduğun kişi kalabilir diyor o evde.bu sahıs ise akrabaları vedaha bilmediğim eminim cok kişi vardır...evin mülkiyeti Validemin üstüne..kira kontratı v.s hiç bir sey yok üzerimde(yapmamıstık)eşyalarımı dahi alsam ben bir nebze olsun sevinecegim...bu arada karsı tarafın amacı oğlum değil(miş)megerse o oturduğumuz eve nasıl sahip olabiliriz düşüncesi imiş....hangi kurumdan nasıl bir yardım talebinde bulunabilirim...Fikirlerinizi paylasırsanız cok mutlu olurum...
Cevap: Boşanma öncesi ev işgali ve oğlumun mağduriyeti
bir fikri olan arkadas yokmu?
Evin bağlı bulunduğu Savcılığa şikayetle, polis marifetiyle evdeki yabancıların mevcutlu olarak adliyeye sevkini talep ediniz.
sayın Oğuz.bulunduğunuz yerin savcılığı demişsinizde bu heralde bulunduğum şehirdeki adliye binası oluyor sanırım.ankarada bir tane zaten.yanılıyormuyum?
Evet Ankara merkezdeyseniz Sıhhiyenin az ilerisindeki Ankara Adliyesine müracaat savcılığına dilekçe ile müracaat edebilirsiniz.
teşekkür ederim üstadım..