Cevap: Sicil notuna itiraz
2008 yılı sicil notunuzun düşük verilmesi bahsiyle internette bulabileceğiniz ve İYUK'un 3.maddesindeki şartları taşıyan bir form dilekçeyle İDARE (bölge değil) mahkemesinede dava açabilirsiniz.
Bu arada dava açma süresini kaçırmamanız gerekir.
Son olarak; usül hatası yapmaz ve iyi bir dava dilekçesi hazırlarsanız davayı kazanma şansınız yüksek. Son yıllarda bu tip davalar davacı lehine sonuçlanıyor ancak her dava kendine mahsustur.
Cevabınız için teşekkür ederim. dava açma süresi olduğunu bilmiyordum.2009 kasım ayında vermiş olduğum dilekçe ile sicil notumu öğrenmiştim maalesef 60 günlük süreyi geçirmişim bu saatten sonra uğraşmama gerek yok herhalde.
Alıntı:
yeeni rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim. dava açma süresi olduğunu bilmiyordum.2009 kasım ayında vermiş olduğum dilekçe ile sicil notumu öğrenmiştim maalesef 60 günlük süreyi geçirmişim bu saatten sonra uğraşmama gerek yok herhalde.
Dilekçenize cevap aldığınız tarihten itibaren (60 değil) 30 gün süreniz vardı.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Dilekçenize cevap aldığınız tarihten itibaren (60 değil) 30 gün süreniz vardı.
2577 sayılı Kanun.
Dava açma süresi:
Madde 7 – 1. Dava açma süresi, özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde Danıştayda ve idare mahkemelerinde altmış ve vergi mahkemelerinde otuz gündür.
2. Bu süreler;
a) İdari uyuşmazlıklarda; yazılı bildirimin yapıldığı,
….
Tarihi izleyen günden başlar.
Yasa altmış gün diyor. Benim gözümden kaçan bir yer mi var acaba.
Merhaba.
Benim sicillerim 2004-91, 2005-95, 2006-90, 2007-92, 2008-90
Ancak 2009 sicilim birinci sicil amirimle yaşadığım kişisel sorunlar için, II. sicil amirim 90 üzeri vermesine rağmen 88 e düştü. Ayrıca I. sicil amirim kişilik bölümüne "Güvenilir Degildir" diye bir ibare yazdı. II. sicil amirim ise "Dürüst, Çalışkan" yazdı. Zaten bu zamana kadar ki tüm sicillerimde "Dürüst" yazıyor.
Hukuki bir belgede hem güvenilir değildir hem de dürüst ifadeleri aynı anda yazabilir mi? Bu çelişki olmaz mı? Hiç haketmediğim, tamamen menfi düşünce olduğu için bu sözü kaldıramıyorum. Kendimi karalanmış hissediyorum.
Bunu mahkemeye taşıyacağım. Ayrıca manevi tazminat davası da açacağım.
Bu mümkünmüdür?
Sicil notunuza yazılan "güvenilir değildir" ibaresinin idare tarafından hakkınızda yapılan bir soruşturma ile kanıtlanmış olması gerekir. Böyle bir soruşturma ve bu nedenle aldığınız bir ceza yoksa subjektif nitelendirmelerle verilen sicil notları yargı kararları ile bozulmaktadır. Danıştay internet sitesinden emsal karar ararsanız bu konuda örnek bulabilirsiniz.
Alıntı:
kartalhasan rumuzlu üyeden alıntı
Sicil notunuza yazılan "güvenilir değildir" ibaresinin idare tarafından hakkınızda yapılan bir soruşturma ile kanıtlanmış olması gerekir. Böyle bir soruşturma ve bu nedenle aldığınız bir ceza yoksa subjektif nitelendirmelerle verilen sicil notları yargı kararları ile bozulmaktadır. Danıştay internet sitesinden emsal karar ararsanız bu konuda örnek bulabilirsiniz.
Bu davayı açıp kazanırsam, Tazminat davası da açabilir miyim?
Teşekkür ederim
Davayı kazanırsanız tabiki tazminat davasını da açıp kazanırsınız.
Alıntı:
freestar16 rumuzlu üyeden alıntı
Bu davayı açıp kazanırsam, Tazminat davası da açabilir miyim?
Teşekkür ederim
Bence tam yargı davası yani iptal ve manevi tazminat davasını aynı zamanda ve aynı dilekçeyle açarsanız hem masraftan hem de zamandan kazanırsınız.