Bilişim sistemine hukuka aykırı müdahele suretiyle haksız çıkar sağlama
Öncelikle herkese iyi pazarlar başımda bulunan bir olaydan ötürü bilgili avukatlardan yardım bekliyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
2007 senesinde internet aracılığıyla benim atm kartıma başkasının hesabından para aktarılmış. Ve bu parada pos aracılığıyla sanırım alışveriş olarak kullanılmış 2007 senesinde bu konuyla alakalı karakolda iki kere ifade verdim sonrasında devletin kısa yolu siyesine giriş yaptığımda bu konuyla alakalı sanık olarak mahkeme devam ettiğini öğrendim 4 kere mahkeme olmuş fakat hiç birinde bilgim olmadı gecen sene ikamet ettiğim adres değişmiş muhtardan ikametimi almam da yaklaşık 2-3 ay sürmüşdü benim öğrenmek istediğim suçsuzluğumu neye göre ispat edebilirim ve bu konudaki mahkemelerin genel olarak verdiği kararla nelerdir acaba bu konuda beni bilgilendirebilecek avukat arkadaşların yardımını bekliyorum herkese tekrardan iyi pazarlar.
Cevap: Bilişim sistemine hukuka aykırı müdahele suretiyle haksız çıkar sağlama
Senin banka hesabına başkası tarafından para aktarılmış, pos cihazı ile o parayı alışverişte sen mi kullandın?
Alıntı:
Herkes İçin Adalet rumuzlu üyeden alıntı
Senin banka hesabına başkası tarafından para aktarılmış, pos cihazı ile o parayı alışverişte sen mi kullandın?
hayır ben kullanmadım bende bankadan öğrendim
Alış verişi senden başkasının yaptığını ispat edemezsen hapı yuttun demektir. Bir avukat tutarsan iyi olur.
Alıntı:
Alış verişi senden başkasının yaptığını ispat edemezsen hapı yuttun demektir. Bir avukat tutarsan iyi olur.
bunu nasıl ispat edebilirim firma muhtemelen kimlik tespiti yapmamış burda alışveriş yapılan firmanında eksikliği yok mu acaba
Şifre girilmek suretiyle alış veriş yapılmışsa kimlik sorma söz konusu olmaz. Hesabına girdiler diyelim kartını nasıl kopyadılar senin? Bence senin mahkemeyi inandırman zor olacak.
Alıntı:
Şifre girilmek suretiyle alış veriş yapılmışsa kimlik sorma söz konusu olmaz. Hesabına girdiler diyelim kartını nasıl kopyadılar senin? Bence senin mahkemeyi inandırman zor olacak.
Valla açıkçası bende bilmiyorum o kadar zor durumda kaldım ki işin içinden nasıl çıkarım bilmiyorum. Bu tür kararlar neye göre veriliyor acaba birde bunların cezaları ne kadardan başlıyor
TCK 158/f 'ye göre 2-7 sene arası hapis cezası var.
Alıntı:
TCK 158/f 'ye göre 2-7 sene arası hapis cezası var.
Allah ım şu başıma gelenlere bak :( üç ay sonra nikahım vardı :'( yarın ilk işim gidim mahkeme dosyasından bi nusha alıp bu konulardan anlayan bi avukat bulmam lazım acaba bu olayın avukat masrafları ne kadarı bulur acaba ?
Elli bin dolarla kurtulursan öp başına koy şükür kurbanı kes.