İnternet üzerinden dolandırıldım
merhaba sizlere danışmak istediğim bir sorunum var.
internet üzerinden alış-veriş yaparken karşı taraf yollamayı taahüt ettiği şeyi yollamadı. ben parayı banka havalesi olarak yollamıştım. kişinin isim soyisim ve tc kimlik numarası gibi bilgiler elimde mevcut. kendim üniversitesi öğrencisiyim ama hayatımda adliyeye gitmiş değilim. konu ile ilgili ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok. miktar 450 tl. önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
Cevap: internet üzerinden dolandırıldım
Memlekette sizin gibi saflar olmasa uyanıklar karnını nasıl doyuracak merak ediyorum.
Alış veriş sitesinde site kurallarına aykırı olarak karşı tarafla temasa geçtin ve komisyonsuz şekilde alış veriş yapmayı denedin değilmi? Bu görüşmeye ilişkin kayıtlar duruyormu? Para yollarken bir açıklama girdinmi?
Alıntı:
Herkes İçin Adalet rumuzlu üyeden alıntı
Memlekette sizin gibi saflar olmasa uyanıklar karnını nasıl doyuracak merak ediyorum.
kullanmış olduğunuz uslübunuz dan memlekette tek akıllının siz olduğu anlaşılmaktadır.
sayın taratara,
ilgili bankaya ilgili firmayı şikayet dilekçesi yazın ve fakslayın.inceleme sonucunda büyük ihtimalle geri iadeniz yapılacaktır.
Alıntı:
exper06 rumuzlu üyeden alıntı
kullanmış olduğunuz uslübunuz dan memlekette tek akıllının siz olduğu anlaşılmaktadır.
sayın taratara,
ilgili bankaya ilgili firmayı şikayet dilekçesi yazın ve fakslayın.inceleme sonucunda büyük ihtimalle geri iadeniz yapılacaktır.
Bu kadarcık mı? :):DD
Para hesaba gitmiş, adam çekmiş çatır çatır harcamış, müşteri hem de faks ile şikayet ediyor banka da inceleycek haklısın diyecek parasını iade edecek.
Soran forumda arama yapmıyor sorarken siz cevap verirken forumda arayın benzer konuları yanıtı ona göre verin.
Cevap: İnternet üzerinden dolandırıldım
hayir sandiginiz gibi olmadi ben olayi tekrar kisaca soyle ozetleyeyim. belki duymussunuzdur ukash kart diye bir odeme sistemi var bu kartlari internette cesitli siteler satiyor. ve alisveris de su sekilde gerceklesiyor siz hesaba parayi yolluyorsunuz ben hesabiniza yolladim parayi diyorsunuz karsi taraf da size kart numarasi veriyor ( cep tel kontoru gibi) beni dolandiran sahis benim surekli boyle alisveris yaptigim sitenin msn adresinin benzerini almis ve beni eklemis benim de dalginligmin da etkisiyle beni tongaya dusurdu. kisiyi daha sonra internette biraz arastirdim ve bu dolandiriciligi meslek haline getirmis oldugunu gordum. benim gibi pek cok kisiyi magdur etmis. olay budur.. simdi tekrar tavsiyelerinizi rica edecegim.
Banka taraflar arasındaki anlaşmazlığa karışmaz. Sonuçta gönül rızasıyla gönderiyorsunuz parayı, adam sizin hesabınızdan çekmiyor. Bu kadar güvenli alışveriş kanalları varken, bu zamanda hala böyle alışveriş yapmanız da çok ilginç.
Alıntı:
Ulkesrot rumuzlu üyeden alıntı
Banka taraflar arasındaki anlaşmazlığa karışmaz. Sonuçta gönül rızasıyla gönderiyorsunuz parayı, adam sizin hesabınızdan çekmiyor. Bu kadar güvenli alışveriş kanalları varken, bu zamanda hala böyle alışveriş yapmanız da çok ilginç.
evet banka bir şey yapamadığını söyledi zaten. benim öğrenmek istediğim bu şahsı savcılığa vermem sonucunda elime bir şey geçer mi?
Bence gidin savcılığa anlatın, elinize bişey geçip geçmeyeceğini de görürsünüz böylece
cumhuriyet savcısı şikayet dilekçemi kabul etti ve soruşturmayı başlattı..
Kredi kartıyla nette alış veriş yapmak demek cüzdanını başkalarına emanet etmek gibi bir şey