Cevap: İşe iade ve sonuçları
Ama neden o forumdan devam etmediniz. İşe iadenin sonuçları çok çetrefilli bir konu. Şimdi aynı şeyleri tekrar mı tartışacağız burada?
Sadece işe daveti kabul edip, 1 gün çalışıp ya da yıllık izne çıkıp işe devam etmesem 4 aylık paramı sorunsuzca alır mıyım onu merak ediyorum.
Bahsettiğiniz 9 ay önceden haber verme şartı geçerli kabul edilmeyecektir yeni işvereninizle aranızdaki bir sorunda,çünkü iş sözleşmelerinde çalışanın aleyhine yönde bildirim süreleri uzatılamayacağı, iş kanununda açıkça belirtilmiştir.
İşe başlamış olmanız , 4 aylık tazminata hak kazandırmasıyla birlikte, şu anki işvereninizin güvenini kötüye kullanmak olmayacakmıdır?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz 9 ay önceden haber verme şartı geçerli kabul edilmeyecektir yeni işvereninizle aranızdaki bir sorunda,çünkü iş sözleşmelerinde çalışanın aleyhine yönde bildirim süreleri uzatılamayacağı, iş kanununda açıkça belirtilmiştir.
İşe başlamış olmanız , 4 aylık tazminata hak kazandırmasıyla birlikte, şu anki işvereninizin güvenini kötüye kullanmak olmayacakmıdır?
Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet gerçek bir işe iadeden söz edilse idi, seve seve gider çalışırdım. Bu şirket öyle bir yönetim biçimiyle yönetiliyor ki, iş başvurusu yapmak için gittiğimde güvenlik içeri bile sokmadı beni, yukarıdan talimat gelmiş. Sadece çok para vermemek adına ve/veya pislik yapmak adına beni işe davet edecekler düşüncesindeyim.
Şu anki işverenim küçük bir patron şirketi olması dolayısıyle bu konudan haberdar.
Eğerki işe daveti kabul edip, yıllık izine ayrıldıktan sonra dönüşte 3 gün mazeretsiz işe gitmeyip kendimi işten attırmam, benim aleyhimde hukuki bir sonuç doğurur mu?