Yaşayan babadan mal talep etme
babamın babası maddi olarak durumu çok iyi halen hayatta ama babama evlendiğinden beri bir toplu iğne bile almış değil ne evini almış ne bizim eğitimizi için bir katkı vermiş erkek tarafı olarak şu an babam emekli küçük kardeşim ve ben işsisiz ama kendisi sefa sürüyor mallarıyla ölmeden hiç bir şey vermem diyor babamın bu durumda kendi yaşayan babasından mal isteme durumu hakkı varmıdır yasal olarak ne yapılabilir
Cevap: Yaşayan babadan mal talep etme
Alıntı:
fishmen rumuzlu üyeden alıntı
babamın babası maddi olarak durumu çok iyi halen hayatta ama babama evlendiğinden beri bir toplu iğne bile almış değil ne evini almış ne bizim eğitimizi için bir katkı vermiş erkek tarafı olarak şu an babam emekli küçük kardeşim ve ben işsisiz ama kendisi sefa sürüyor mallarıyla ölmeden hiç bir şey vermem diyor babamın bu durumda kendi yaşayan babasından mal isteme durumu hakkı varmıdır yasal olarak ne yapılabilir
Nafaka yükümlülükleri
MK- Madde 364.- Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.
Kardeşlerin nafaka yükümlülükleri, refah içinde bulunmalarına bağlıdır.
Eş ile ana ve babanın bakım borçlarına ilişkin hükümler saklıdır.
Bu durumda açacağınız dava ile maddi bakımdan acz durumda iseniz babanızın altsoyu; evladı olarak nafaka talebinde bulunabilirsiniz..
peki nasıl bir dava açılmalı bu konuda ne diye yani bir dilekçe örneği verebilirmisiniz dilekçe hazırlanıp savcılığamı verilicek yoksa mahkemeyemi acaba hiç bilgim yok bu konularda kusura bakmayın şimdi yarın babamın yanına gidicem gittiğimde hemen gidip açabilelim davayı yani benimde dava açma hakım var babamında dava açma hakkı var değilmi bu dede olacak kişiye dilekçenin nasıl olması neler yazılması konusundada yardımcı olursanız sevinirim
Babanızın emekli olması, sizin ve kardeşinizi çalışabilecek durumda olmanıza rağmen iş bulamadığınız için çalışmıyor olmanız, açacağınız davada aleyhinize etki edecek durumlardır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Babanızın emekli olması, sizin ve kardeşinizi çalışabilecek durumda olmanıza rağmen iş bulamadığınız için çalışmıyor olmanız, açacağınız davada aleyhinize etki edecek durumlardır.
yani boşa açılmış bir davamı olur dedemin aldığı sahip olduğu yerler arsalar fındık tarlaları hep toplanan fındıklarla alındı ve o fındıklarıda bize toplattı bu bir şeyi değiştirirmi
Alıntı:
fishmen rumuzlu üyeden alıntı
yani boşa açılmış bir davamı olur dedemin aldığı sahip olduğu yerler arsalar fındık tarlaları hep toplanan fındıklarla alındı ve o fındıklarıda bize toplattı bu bir şeyi değiştirirmi
Sn. Erdoğan Kırcalı; size bu konuda tamamlayıcı bilgiyi vermiş..
Benim verdiğim bilgi, çalışma ve geçinme yükümlülüğünü zorunlu olarak -süreli veya süresiz- olarak sürdüremeyen bu nedenle fakr-ü zaruret halindeki kişilere dair..
Fındık toplama işi karşılığında ücretinizi alamadıysanız, zamanaşımına uğramadıysa fındık toplama ücretinizi talep edebilirsiniz, daha fazlasına hakkınız olduğunu da düşünmüyorum.
Dedenizin malı, niye size birşeyler vermek zorunda olsun ki, siz çalışabilecek durumda iken???